Altamira: Ακριβά ακίνητα που πούλησε το 2019

Σε σημαντικά deals προχώρησε το 2019 η ομάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Altamira για πώληση μεγάλης αξίας ακινήτων που έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της μέσα από την πρακτική της ανταλλαγής χρέους έναντι ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις η ομάδα της Altamira προχώρησε σε διάφορες ενέργειες που είτε ανέβασαν την αξία του ακινήτου είτε διευκόλυναν την προσέλκυση επενδυτών για συγκεκριμένα ακίνητα.

 

Διαβάστε ακόμα: Δείτε πόσες αεροπορικές θα πετούν το χειμώνα από Λάρνακα


Διαβάστε ακόμα: IN Business Awards 2019: Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Μάνατζερ εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή

 

Πιο κάτω το InBusinessNews παρουσιάζει κάποια από τα ακριβότερα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο της Altramira που πουληθήκαν το 2019.

Βιομηχανικές αποθήκες στην Πάφο
Πωλήθηκε σύμπλεγμα βιομηχανικών αποθηκών εντός της βιομηχανικής περιοχής Αγίας Βαρβάρας Πάφου, με ζητούμενη τιμή €2.900.000. Οι συγκεκριμένες αποθήκες είχαν εμβαδόν περίπου 9.000τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου ήταν σχεδόν 50.000τ.μ. Η συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή θεωρείται μια από τις πιο υποσχόμενες βιομηχανικές περιοχές της επαρχίας Πάφου, εφόσον σημαντικό της πλεονέκτημα αποτελεί η άμεση πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η Altamira διαθέτει προς πώληση ακόμη ένα μεγάλο βιομηχανικό τεμάχιο στην περιοχή, εμβαδού 133.129 τ.μ. με ζητούμενη τιμή €4.700.000. Το μεγάλο του εμβαδόν και η πρόσοψη διευρύνουν τις δυνατότητες αξιοποίησής του, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί ως ενιαία ιδιοκτησία με την κατασκευή πληθώρας βιομηχανικών αποθηκών με σκοπό την ενοικίαση τους με σχετικά καλή απόδοση ή να διαχωριστεί σε μικρότερα βιομηχανικά τεμάχια. 

Εμπορικό κτήριο στην είσοδο της Λευκωσίας 
Το 2019 η Altamira προχώρησε στην πώληση πολυώροφου εμπορικού κτηρίου το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία στην είσοδο της Λευκωσίας. Πρόκειται για ανακαινισμένο ακίνητο με εμβαδόν καλυμμένων χώρων περί τα 1.350τ.μ. σε μια περιοχή με μεγάλη κινητικότητα, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας. Το ακίνητο είχε ζητούμενη τιμή €2.418.000. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν την πώληση του ακινήτου, το κτήριο υποβλήθηκε σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης από την ομάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Altamira. O μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού που έχει στην διάθεση της η Altamira, της επιτρέπει να προσθέτει αξία στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της μέσω έργων βελτίωσης διαφόρων επιπέδων, κάτι που έχει συμβεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις. 

Βελτίωση και πρόσθετη αξία
Χαρακτηριστικό παράδειγμα βελτίωσης και πρόσθεσης αξίας σε ακίνητα του χαρτοφυλακίου των πελατών της αποτελεί η περίπτωση ενός τουριστικού χωραφιού στα Περβόλια, το οποίο εφάπτεται της θαλάσσιας ακτής και πωλήθηκε τους τελευταίους μήνες, με ζητούμενη τιμή €1.400.000. 

Το ακίνητο βρίσκεται περί τα 700 μέτρα νοτιοδυτικά από τον πυρήνα του χωριού και 2 χλμ. δυτικά από το Φάρο Περιβολιών, ενώ είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τις οργανωμένες παραλίες της περιοχής. Το νομικά του χαρακτηριστικά το κάνουν κατάλληλο για ανάπτυξη τουριστικού συγκροτήματος ή διαχωρισμό οικοπέδων με πολύ καλές προοπτικές. Σε αυτή την περίπτωση, η Altamira προχώρησε με αδειοδότηση οργανωμένης τουριστικής ανάπτυξης κατοικιών και με αυτόν τον τρόπο ο αγοραστής εξοικονόμησε πολύτιμο χρόνο στην όλη διαδικασία ανάπτυξης του τεμαχίου.

Σύντομα προς πώληση και το ακίνητο του πρώην ΣΟΔΑΠ
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί εξάλλου, και η επικείμενη διάθεση προς πώληση του ακινήτου του πρώην εργοστασίου του ΣΟΔΑΠ. Όπως δημοσίευσε πρόσφατα το IN Business, η Altamira, η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση του εν λόγω ακινήτου, έχει ξεκινήσει διαδικασίες αναζήτησης επενδυτή που θα αναλάβει την αξιοποίησή του ενώ πρόκειται σύντομα να διατεθεί προς πώληση μέσα από την ιστοσελίδα της Altamira.

Το εμβληματικό σύμπλεγμα εργοστασιακών εγκαταστάσεων του ΣΟΔΑΠ είναι συνολικής έκτασης 38,827 τ.μ. και βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς και κεντρικές τοποθεσίες του δήμου Λεμεσού στην ενορία Τσιφλικούδια. Συγκεκριμένα, βρίσκεται μεταξύ του νέου λιμανιού και της μαρίνας Λεμεσού ενώ απέχει λίγα μόλις λεπτά από το εμπορικό κέντρο My Mall και το υπό ανέγερση πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο City of Dreams Mediterranean.  Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή πώλησης του ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. Η περίοδος υποβολής προσφορών θα διαρκέσει ένα μήνα από την ημέρα ανάρτησης του ακινήτου στην ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Ακίνητα και για μικρά πορτοφόλια
Η μεγάλη γκάμα των ακινήτων που διαχειρίζεται η Altamira είναι όμως για όλα τα πορτοφόλια. Ένα από τα φθηνότερα ακίνητα που πώλησε η Altamira το 2019 ήταν ένα περίκλειστο γεωργικό χωράφι στην Αγία Βαρβάρα της Πάφου, με εμβαδόν 697τ.μ. και ζητούμενη τιμή €350 ευρώ. Τέτοιες ευκαιρίες συνεχίζονται και σήμερα, εφόσον χωράφι στο Παλαιχώρι είναι προς πώληση για τιμή €950 ευρώ.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας