Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

6 οικιστικά ακίνητα στις e-δημοπρασίες (Photos)

Αρχίζουν και επίσημα στις 23 Οκτωβρίου οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρασίες στην Κύπρο από την εταιρεία BidX1. Το InBusinessNews πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τις πρώτες 6 κατοικίες οι οποίες βγαίνουν σε ηλεκτρονική δημοπρασία σε όλες τις πόλεις της Κύπρο. Πρόκειται για κατοικίες που βρίσκονται στην Πέγεια, στη Λακατάμια, στο Γέρι, στην Τάλα, στον Άγιο Τύχωνα και στην Αλάμπρα, με ελάχιστη τιμή πώλησης στην ηλεκτρονική δημοπρασία από €50,000-€495,000.
 
Διαβάστε ακόμα: Εννέα νέα ακίνητα από €30,000 μέχρι €225,000
 

Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Νεοκλέους: Ακόμη μεγαλύτερα κέρδη το 2020 για CYTA
 

Αναλυτικά:
EΞΟΧΙΚΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΩΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΓΕΙΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €200,000
Το ακίνητο έχει εμβαδόν περί τα 160 τ.μ., 35 τ.μ. καλυμμένες βεράντες, 25 τ.μ. υπόγειο και 32 τ.μ. πισίνα. Βρίσκεται στο Δήμο Πέγειας, Επαρχίας Πάφου, με αριθμό εγγραφής 0/46927.

ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 4ΩΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €90,000

Το ακίνητο έχει εμβαδό 139 τ.μ. εσωτερικό χώρο, 41 τ.μ. καλυμμένες βεράντες, 10 τ.μ. ακάλυπτες βεράντες και 97 τ.μ. ακάλυπτης βεράντας στην οροφή.

ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 4 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €495,000
Το ακίνητο έχει εμβαδόν περί τα 285 τ.μ. εσωτερικού χώρου, 65 τ.μ. καλυμμένες βεράντες, 10 τ.μ. ακάλυπτες βεράντες και υπόγειο εμβαδόν 73 τ.μ. Βρίσκεται στο χωριό Τάλα της επαρχίας Πάφου, με αρ. Εγγ. 0/11774. Η κατοικία προσφέρει ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στη θάλασσα.

ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 2 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΡΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €50,000
Το ακίνητο έχει εμβαδόν 76 τ.μ. και 9 τ.μ. καλυμμένων βεραντών σε οικόπεδο με εμβαδόν 1.283 τ.μ. Βρίσκεται στο χωριό Αλάμπρα της Επαρχίας Λευκωσίας, με αριθμό εγγραφής 0/8892.

ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΩΡΟΦΗ 4ΩΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΙ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €110,000
Το ακίνητο έχει εμβαδόν εσωτερικού χώρου περί τα 175 τ.μ. Βρίσκεται στο Δήμο Γερίου της Επαρχίας Λευκωσίας, με αριθμό εγγραφής 0/4324.

 

ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 3ΩΝ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΥΧΩΝΑ
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ €120,000

Η κατοικία έχει εμβαδόν περί 165 τ.μ. εσωτερικό περιφραγμένο χώρο, 8 τ.μ. καλυμμένες βεράντες και 28 τ.μ. ακάλυπτες βεράντες.Βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα της επαρχίας Λεμεσού, με αρ. εγγ. 1/58.

 

Διαδικασία ηλεκτρονικών δημοπρασιών 

Με βάση τη διαδικασία, όλοι οι πλειοδότες καλούνται να καταβάλουν ένα ποσό ως προκαταβολή/εγγύηση κατά την εγγραφή τους. Το ποσό αυτό θα εξαρτηθεί από την επιφυλασσόμενη τιμή που έχει καθοριστεί για το ακίνητο και από τον αριθμό των ακινήτων για τα οποία επιθυμείτε να υποβάλετε προσφορά, με την επιφύλαξη οποιωνδήποτε αλλαγών. Το απαιτούμενο ποσό εμφανίζεται στην ενότητα υποβολής προσφορών κάθε ακινήτου, στο δεξί μέρος της κύριας εικόνας.

Πληρωμή προκαταβολής/εγγύησης

Η πληρωμή της προκαταβολής/εγγύησης μπορεί να διενεργηθεί μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή μέσω χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας. Εάν πληρώσετε μέσω χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας, η προκαταβολή θα ληφθεί από την κάρτα σας μόνο εάν είστε ο επιτυχής αγοραστής του ακινήτου. Αν δεν είστε ο επιτυχής πλειοδότης, το ποσό που κρατήθηκε από την κάρτα σας θα επιστραφεί (ή θα επιστραφεί το ποσό που πληρώθηκε με τραπεζική μεταφορά σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις).


Σε αντίθεση με μία ιδιωτική σύμβαση, τα ακίνητα τα οποία πωλούνται στα πλαίσια μιας δημοπρασίας δεν πωλούνται «υποκείμενα σε σύμβαση», «υποκείμενα σε χρηματοδότηση» ή «υποκείμενα σε έρευνα» (‘subject to contract’, ‘subject to finance’, ‘subject to survey’). Όταν πωλείται ένα ακίνητο, δημιουργείται άμεσα μια νομικά δεσμευτική σύμβαση. Σε περίπτωση που είστε ο επιτυχής πλειοδότης, είστε νομικά υποχρεωμένος να ολοκληρώσετε την συναλλαγή αγοράς του ακινήτου.


Αν είναι αναγκαίο να διευθετήσετε ένα στεγαστικό δάνειο, είναι σημαντικό να λάβετε μια δεσμευτική προσφορά από τον δανειστή σας πριν από τη δημοπρασία. Οι πλείστες τράπεζες θα θέλουν να δώσουν οδηγίες σε έναν εκτιμητή για να προετοιμάσει μια έκθεση εκτίμησης προτού προβούν σε μια προσφορά στεγαστικού δανείου. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να υποβάλετε την αίτηση σας για παροχή στεγαστικού δανείου το συντομότερο δυνατόν.

Ολοκλήρωση αγοράς ακινήτου
Συνήθως θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε την αγορά του ακινήτου 4-5 εβδομάδες μετά από τη δημοπρασία και θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα αυτό με τους δανειστές σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ακίνητα που πωλούνται μέσω μιας δημοπρασίας δεν πωλούνται «υποκείμενα σε σύμβαση», «υποκείμενα σε χρηματοδότηση» ή «υποκείμενα σε έρευνα» - εάν είστε ο επιτυχών πλειοδότης, είστε νομικά υποχρεωμένος να ολοκληρώσετε την πώληση

Ο επιτυχών πλειοδότης θα λάβει ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθώς και ένα τηλεφώνημα από τη BidX1, με το οποίο θα επιβεβαιώνεται ότι έχει αγοράσει το ακίνητο. Η BidX1 θα υπογράψει αμέσως συμβόλαια εξ ονόματος του αγοραστή και του πωλητή και οφείλετε να παράσχετε μια προκαταβολή 10% εντός 10 ημερών.

Ένα μέρος του ποσού αυτού έχει ήδη καταβληθεί μέσω της προκαταβολής που δόθηκε όταν υποβάλατε την προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που απαιτείται στο σημείο αυτό είναι το 10% της τιμής αγοράς, μείον της προκαταβολής που δόθηκε κατά την εγγραφή.
 

 

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων