Και πέμπτος επενδυτής στο deal πώλησης του Nicosia Mall

Με τη συμμετοχή ενός ακόμα επενδυτή έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς του ποσοστού που ελέγχει η Τράπεζα Κύπρου στο Nicosia Mall.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, στην ομάδα των επενδυτών που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν το 64% του γνωστού εμπορικού κέντρου, πέραν των τεσσάρων κυπριακών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν καταστήματα εντός του mall (Zorbas, PHC, Voici La Mode και υπεραγορά Αθηαινίτης), περιλαμβάνεται και πέμπτο πρόσωπο.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις της Τράπεζας Κύπρου με τη συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών συμμετείχε και ο γνωστός δικηγόρος Στέλιος Αμερικάνος, Managing Partner του δικηγορικού γραφείου Στέλιος Αμερικάνος & Σια ΔΕΠΕ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσον συμμετέχει στη συμφωνία εκπροσωπώντας κάποιον πελάτη του ή όντας ο ίδιος ως επενδυτής. Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Υπενθυμίζεται πως, όπως αποκάλυψε το inBusinessNews, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έκλεισε με πώληση του ποσοστού ύψους 64% που ελέγχει η Τράπεζα Κύπρου, έναντι €96 εκατ. Νεότερες, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, βάσει της συμφωνίας, οι επενδυτές θα καταβάλουν συγκεκριμένο ποσό από δικούς τους πόρους, ενώ ένα ποσοστό θα εξασφαλισθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού
 
Σε ότι αφορά το ποσοστό συμμετοχής κάθε ενός από τους επενδυτές, αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί μαζί με τα κεφάλαια που ο καθένας θα επενδύσει. Ωστόσο, το ποσοστό που ο κάθε ένας θα ελέγχει κρατείται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ομάδα των Kύπριων επενδυτών έχει καταβάλει προκαταβολή ύψους €1 εκατ. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη οικονομικός και νομικός έλεγχος (Due Diligence) και εφόσον τα αποτελέσματα τους ικανοποιήσουν, θα πέσουν οι υπογραφές της συμφωνίας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο κλείσιμο της όλης συμφωνίας, καταλυτικός ήταν ο ρόλος του νέου Πρόεδρου του ΔΣ του εμπορικού κέντρου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις στις 24 Ιουλίου.
 
Τονίζεται ότι η Athienitis Contractors, η οποία ελέγχει το 36% του εμπορικού κέντρου, δεν αναμένεται να αυξήσει για την ώρα το ποσοστό συμμετοχής της.  
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια