Και πέμπτος επενδυτής στο deal πώλησης του Nicosia Mall

Μαρία Στυλιανού  24/08/2019 08:43
Και πέμπτος επενδυτής στο deal πώλησης του Nicosia Mall

Και πέμπτος επενδυτής στο deal πώλησης του Nicosia Mall

Μαρία Στυλιανού  24/08/2019 08:43
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, στην ομάδα των επενδυτών που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν το 64% του γνωστού εμπορικού κέντρου, πέραν των τεσσάρων κυπριακών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν καταστήματα εντός του mall (Zorbas, PHC, Voici La Mode και υπεραγορά Αθηαινίτης), περιλαμβάνεται και πέμπτο πρόσωπο.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις της Τράπεζας Κύπρου με τη συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών συμμετείχε και ο γνωστός δικηγόρος Στέλιος Αμερικάνος, Managing Partner του δικηγορικού γραφείου Στέλιος Αμερικάνος & Σια ΔΕΠΕ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσον συμμετέχει στη συμφωνία εκπροσωπώντας κάποιον πελάτη του ή όντας ο ίδιος ως επενδυτής. Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Υπενθυμίζεται πως, όπως αποκάλυψε το inBusinessNews, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έκλεισε με πώληση του ποσοστού ύψους 64% που ελέγχει η Τράπεζα Κύπρου, έναντι €96 εκατ. Νεότερες, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, βάσει της συμφωνίας, οι επενδυτές θα καταβάλουν συγκεκριμένο ποσό από δικούς τους πόρους, ενώ ένα ποσοστό θα εξασφαλισθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού
 
Σε ότι αφορά το ποσοστό συμμετοχής κάθε ενός από τους επενδυτές, αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί μαζί με τα κεφάλαια που ο καθένας θα επενδύσει. Ωστόσο, το ποσοστό που ο κάθε ένας θα ελέγχει κρατείται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ομάδα των Kύπριων επενδυτών έχει καταβάλει προκαταβολή ύψους €1 εκατ. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη οικονομικός και νομικός έλεγχος (Due Diligence) και εφόσον τα αποτελέσματα τους ικανοποιήσουν, θα πέσουν οι υπογραφές της συμφωνίας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.
 
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο κλείσιμο της όλης συμφωνίας, καταλυτικός ήταν ο ρόλος του νέου Πρόεδρου του ΔΣ του εμπορικού κέντρου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις στις 24 Ιουλίου.
 
Τονίζεται ότι η Athienitis Contractors, η οποία ελέγχει το 36% του εμπορικού κέντρου, δεν αναμένεται να αυξήσει για την ώρα το ποσοστό συμμετοχής της.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας