Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Deal πώλησης του Nicosia Mall έναντι €96 εκατ.

Έκλεισε το deal για των πώληση του ποσοστού που ελέγχει η Τράπεζα Κύπρου στο Nicosia Mall. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της τράπεζας με την ομάδα των Κύπριων tenants που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η συμφωνία έκλεισε με πώληση του 64% που ελέγχει η Τράπεζα, έναντι €96 εκατ.
 
Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το InBusinessNews, η συγκεκριμένη ομάδα των αγοραστών αποτελείται από τέσσερις  εταιρείες, οι οποίες διατηρούν καταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου (Zorbas, PHC, Voici La Mode και υπεραγορά Αθηαινίτης), καθώς επίσης και την Athienitis Contractors, η οποία ελέγχει το 36% του εμπορικού κέντρου.
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαφανεί και το ποσοστό συμμετοχής κάθε μιας από τις εταιρείες αυτές, με βάση και τα κεφάλαια που θα επενδύσουν, ενώ δεν αποκλείεται το σενάριο ένταξης και ξένου επενδυτή στη νέα μετοχική δομή.
 
Οι tenants που θα γίνουν ιδιοκτήτες
 
Η εταιρεία Zorbas διατηρεί εντός του εμπορικού κέντρου δύο καταστήματα, ένα Zorbas Bakery και μια καφετέρια Coffee Berry.  H PHC διαθέτει έξι συνολικά γνωστά εστιατόρια/καφετέριες εντός του εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για τα brands Caffè Nero, Burger King, Pizza Hut, Taco Bell, Verde Caferesto και Tavernaki. Έξι καταστήματα διατηρεί εξάλλου στο Nicosia Mall και ο Όμιλος Voici La Mode. Πρόκειται για τα brands που εκπροσωπεί ο Όμιλος στην Κύπρο και Ρουμανία: Marks & Spencer, Τopshop/Topman, Dorothy Perkins, Evans, Celio, και Wallis.
 
Η υπεραγορά Αθηαινίτης μετά από χρόνια λειτουργίας στην Παλλουριώτισσα, έκανε το μεγάλο βήμα για άνοιγμα δεύτερου καταστήματος, επιλέγοντας το Nicosia Mall, στο οποίο διατηρεί ένα πολύ μεγάλο χώρο.
 
Η εμπλοκή της Τρ. Κύπρου
 
Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχε ξεκινήσει προ κρίσης από την εταιρεία Athienitis Contractors, ωστόσο με τα γεγονότα του 2013 οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν, λόγω έλλειψης κεφαλαίων από πλευράς των επενδυτών. Για χρόνια το ημιτελές εμπορικό κέντρο παρέμενε σε αχρησία, μέχρι το 2017, οπότε και επετεύχθη συμφωνία αναδιάρθρωσης του Athienitis Contractors με την Τράπεζα Κύπρου. 

Μετά την απόκτηση μεριδίου της Athienitis Contractors στο mall, η τράπεζα, αποφάσισε να προχωρήσει την αποπεράτωση του έργου, χρηματοδοτώντας το με τα €35 εκατ. που υπολείπονταν, ενώ παράλληλα ήλθε σε συμφωνία και με το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε αρχικά δανειοδοτήσει την επένδυση με €30 εκατ. υπό την μορφή υποθήκης.

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)