Nicosia Mall: Οι υποψήφιοι αγοραστές από την Κύπρο

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά το άνοιγμα του Nicosia Mall, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το θέμα της πώλησης του από την Τράπεζα Κύπρου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, πέραν των συζητήσεων του τραπεζικού ιδρύματος με επενδυτές από το εξωτερικό, σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό, διαπραγμάτευση της Τράπεζας με συγκεκριμένη ομάδα υποψήφιων αγοραστών για πώληση του ποσοστού συμμετοχής της. Πρόκειται για Κύπριους επενδυτές και πιο συγκεκριμένα για εταιρείες οι οποίες διατηρούν καταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί τον Απρίλιο
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, στην εν λόγω ομάδα υποψήφιων αγοραστών περιλαμβάνονται οι εταιρείες Zorbas, PHC, υπεραγορά Αθηαινίτης και Voici La Mode.
 
Ειδικότερα, η εταιρεία Zorbas διατηρεί εντός του εμπορικού κέντρου δύο καταστήματα, ένα Zorbas Bakery και μια καφετέρια Coffee Berry.  H PHC διαθέτει έξι συνολικά γνωστά εστιατόρια/καφετέριες εντός του εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για τα brands Caffè Nero, Burger King, Pizza Hut, Taco Bell, Verde Caferesto και Tavernaki.
 
Έξι καταστήματα διατηρεί εξάλλου στο Nicosia Mall και ο Όμιλος Voici La Mode. Πρόκειται για τα brands που εκπροσωπεί ο Όμιλος στην Κύπρο και Ρουμανία: Marks & Spencer, Τopshop/Topman, Dorothy Perkins, Evans, Celio, και Wallis.
 
Διαβάστε ακόμα: Π. Νικολάου: Οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται από άτομα που έχουν όραμα
 
Η υπεραγορά Αθηαινίτης μετά από χρόνια λειτουργίας στην Παλλουριώτισσα, έκανε το μεγάλο βήμα για άνοιγμα δεύτερου καταστήματος, επιλέγοντας το Nicosia Mall, στο οποίο διατηρεί ένα πολύ μεγάλο χώρο.
 
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου κατέχει το 64% του μετοχικού κεφαλαίου του εμπορικού κέντρου, ενώ η  Athienitis Contractors κατέχει το 36%, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο απόκτησης από μέρους του μεγαλύτερου ποσοστού συμμετοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και οι διαβουλεύσεις με τη συγκεκριμένη ομάδα tenants βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό, εντούτοις χρειάζεται ακόμα χρόνος για την όποια κατάληξη της διαδικασίας. Όπως ανέφεραν εξάλλου στο InBusinessNews κύκλοι που είναι γνώστες τέτοιου είδους διαδικασιών, διαπραγματεύσεις αυτού του είδους χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχε ξεκινήσει προ κρίσης από την εταιρεία Athienitis Contractors, ωστόσο με τα γεγονότα του 2013 οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν, λόγω έλλειψης κεφαλαίων από πλευράς των επενδυτών. Για χρόνια το ημιτελές εμπορικό κέντρο παρέμενε σε αχρησία, μέχρι το 2017, οπότε και επετεύχθη συμφωνία αναδιάρθρωσης του Athienitis Contractors με την Τράπεζα Κύπρου. 

Μετά την απόκτηση μεριδίου της Athienitis Contractors στο mall, η τράπεζα, αποφάσισε να προχωρήσει την αποπεράτωση του έργου, χρηματοδοτώντας το με τα €35 εκατ. που υπολείπονταν, ενώ παράλληλα ήλθε σε συμφωνία και με το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε αρχικά δανειοδοτήσει την επένδυση με €30 εκατ. υπό την μορφή υποθήκης.

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)