Athanasiou & Garpozis Developments: Girl power

Athanasiou & Garpozis Developments: Girl power

Athanasiou & Garpozis Developments: Girl power

Δύο κυπριακές εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους, θέτοντας ακόμη πιο ψηλούς στόχους, με τις directors των Home Chic Home By Elena Athanasiou και Garpozis Construction & Developments, Έλενα Αθανασίου και Μαρία Γαρπόζη αντίστοιχα, να εξηγούν πώς είναι να δραστηριοποιείται μια γυναίκα στον ανδροκρατούμενο, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, χώρο των ακινήτων. 

O όμιλος εταιρειών Home Chic Home by Elena Athanasiou δραστηριοποιείται στον τομέα των ακίνητων από το 1994. Στόχος του είναι να δημιουργεί όμορφους και λειτουργικούς χώρους διαβίωσης και εργασίας, αναφέρει η Έλενα Αθανασίου. Η Garpozis Construction & Developments, από την ίδρυσή της το 1967, έχει επεκτείνει, σύμφωνα με τη Μαρία Γαρπόζη, την προσφορά της με έργα μεγάλης κλίμακας, εδραιώνοντας έτσι τη θέση της ως ενός από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές ακίνητων της Λεμεσού, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία.                                       

Οι δύο γυναίκες επιχειρηματίες μιλάνε για τα νέα τους επαγγελματικά πλάνα, μετά τη δημιουργία της Athanasiou & Garpozis Developments.

Διαβάστε ακόμα: Μπήκαμε στο καζίνο της Αγίας Νάπας

Διαβάστε ακόμα: Τι ισχύει για τους σεισμούς και τα ψηλά κτήρια

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της Athanasiou & Garpozis Developments; 
E.Α.:
Η απόφαση λήφθηκε μετά από αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των δυο εταιρειών, με άριστα αποτελέσματα και πολλούς ικανοποιημένους πελάτες. Ενώνοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας έχουμε επιτύχει μια συνεργασία που μπορεί να προσφέρει στον πελάτη όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στον τομέα των ακινήτων. Το κάθε έργο που αναλαμβάνει ξεκινά με προσεκτικό σχεδιασμό, βασιζόμενο στις προσδοκίες των πελατών, με την τήρηση αυστηρών προτύπων κατασκευής και έχει στόχο την ποιότητα που θα αφήσει ικανοποιημένο τον αγοραστή. 

Ποιο είναι το όραμα της νέας εταιρείας και τι είναι αυτό που θα την κάνει να ξεχωρίσει;
Ε.Α.: Όραµα της νέας εταιρίας είναι να επεκταθεί ακόµα περισσότερο στον τοµέα των ακινήτων, πάντα µε ποιότητα και προσοχή στη λεπτοµέρεια, κάτι που µας χαρακτηρίζει και µας έκανε να ξεχωρίσουµε. Αντιλαµβανόµαστε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, γι’ αυτό και μεριμνούμε έτσι ώστε να συμβαδίζουμε μαζί της. Εκπαιδεύουμε, αναβαθμίζουμε και ενημερώνουμε το προσωπικό μας για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά και λειτουργικά.
 
Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε και ποια είναι η ομάδα που κρύβεται πίσω από αυτές;
Μ.Γ.: Οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία είναι σχεδιασμός, ανακαίνιση, κατασκευή, ανάπτυξη, αγορά, πώληση και μεταπώληση ακινήτων. Μπορούμε, δηλαδή, να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη γη, το κτίσιμο, τον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, την ανακαίνιση και τη δυνατότητα αγοράς ή ενοικίασης της οικίας, του γραφείου ή οποιασδήποτε επένδυσης σε ακίνητα επιθυμούν. Για να δημιουργήσουμε το τέλειο σπίτι χρησιμοποιούμε μόνο επαγγελματίες, συνεπώς η ομάδα μας απαρτίζεται από εξειδικευμένους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και τεχνίτες που έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ποιότητα και αισθητική. 

Ποιες ανάγκες της αγοράς θέλετε να καλύψετε μέσα από τα projects σας; 
Ε.Α.: Κάθε κομμάτι από τις υπηρεσίες της εταιρείας μας έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και να προσφέρει το καλύτερο, αναλόγως των αναγκών του πελάτη. Θέλουμε να διατηρούμε γκάμα ακινήτων για όλες τις τσέπες και ανάγκες. Από ένα απλό διαμέρισμα μέχρι εμπορικά projects για high end επιχειρήσεις. Αναλαμβάνουμε μια κατασκευή από το μηδέν ή την τελειοποίηση ενός υφιστάμενου χώρου, στηριζόμενοι στις απόψεις του πελάτη και συμβουλεύοντάς τον βάσει της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας, προσφέροντας ποιότητα κατασκευής και υλικών, εργονομία και καλαισθησία. 

Σε ποιες κατηγορίες πελατών απευθύνεστε;
Ε.Α.:
Οι κατασκευές μας απευθύνονται τόσο σε επενδυτές όσο και σε ιδιώτες που προέρχονται, κυρίως, από το εξωτερικό. Οι πελάτες μας ανήκουν σε όλες τις τάξεις της οικονομίας. Είναι άτομα που ψάχνουν είτε έναν έτοιμο χώρο να αγοράσουν είτε θέλουν να χτίσουν στο δικό τους οικόπεδο. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουμε επικεντρωθεί στο κομμάτι της ανάπτυξης γης και διαθέτουμε προς πώληση εμπορικά κτίρια, σπίτια, επαύλεις και διαμερίσματα στην τουριστική περιοχή αλλά και στο κέντρο της Λεμεσού. 

Με γνώσεις και δυναμισμό

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και πώς ήταν η μέχρι σήμερα εμπειρία σας; 
Μ.Γ.:
Σπούδασα πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στη γεωλογία και με μεταπτυχιακό στον χώρο του real estate. Μπορεί να ασκώ ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, αλλά δεν αποτελώ την εξαίρεση, καθώς οι γυναίκες έχουν μπει για τα καλά σε όλους τους  επαγγελματικούς τομείς.
E.Α.: Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον τομέα της ανάπτυξης και κατασκευής ακινήτων, καθώς ήταν μέρος της ζωής μας από παιδιά, με τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς μας να ασχολούνται με αυτόν. Αγαπήσαμε αυτό το επάγγελμα, γι’ αυτό και πέτυχαμε. Φέραμε δυο εταιρείες σε αρκετά ψηλό επίπεδο και στη συνέχεια τις ενώσαμε, βάζοντας πιο ψηλούς στόχους. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει δυσκολία στο να βρίσκεται μια γυναίκα σε διοικητική θέση, εφόσον έχει τον δυναμισμό και τις γνώσεις που απαιτούν τα καθήκοντά της, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται. Εγώ και η ομάδα μου ασχολούμαστε με τις πωλήσεις των έργων της εταιρείας, ενώ η Μαρία με τη δική της ομάδα έχουν αναλάβει το κομμάτι της κατασκευής.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη γης και διαθέτουμε προς πώληση εμπορικά κτίρια, σπίτια, επαύλεις και διαμερίσματα στην τουριστική περιοχή αλλά και στο κέντρο της Λεμεσού.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας