Διαθέσιμα αλλά πιο ακριβά τα φοιτητικά διαμερίσματα φέτος

InBusinessNews  29/07/2019 07:36
Διαθέσιμα αλλά πιο ακριβά τα φοιτητικά διαμερίσματα φέτος

Διαθέσιμα αλλά πιο ακριβά τα φοιτητικά διαμερίσματα φέτος

InBusinessNews  29/07/2019 07:36
Διαμερίσματα ενόψει της νέας φοιτητικής σεζόν έχουν ξεκινήσει να αναζητούν Κύπριοι και ξένοι φοιτητές, με τη διαθεσιμότητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. 
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), Γιώργος Μουσκίδης, εξήγησε ότι υπάρχουν δύο ειδών φοιτητικά καταλύματα, οι φοιτητικές εστίες που χτίστηκαν βάσει σχετικής νομοθεσίας και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και τα συνηθισμένα διαμερίσματα και studios. 
 
Σήμερα, στη δυτική Λευκωσία υπάρχουν πέντε μεγάλες φοιτητικές εστίες. Πέραν μιας, η οποία είναι πλησίον του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, οι υπόλοιπες είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων στις εν λόγω φοιτητικές εστίες, σύμφωνα με τον κ. Μουσκίδη, κοστίζουν κατά μέσο όρο €480- €520 τον μήνα και περιλαμβάνουν το κόστος για παροχή ρεύματος, νερού, διαδικτύου και τηλεόραση.
 
Για διαμερίσματα κάτω των 15 χρόνων που δεν εντάσσονται σε φοιτητικές εστίες και τα οποία είναι επιπλωμένα και σε καλή κατάσταση, οι τιμές κυμαίνονται στα €400- €480 για studio και €450- €600 για μονάρι. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται, όμως, το κόστος για κοινόχρηστα, το κόστος νερού και ρεύματος – για τα οποία γίνεται μεταβίβαση των λογαριασμών- και η σύνδεση για διαδίκτυο, που συνολικά αυξάνουν τα έξοδα κάποιου φοιτητή κατά τουλάχιστον €100.
 
Φθηνότερη η ανατολική Λευκωσία
 
Στην ανατολική Λευκωσία οι ιδιωτικές φοιτητικές εστίες στη περιοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου ενοικιάζονται σε τιμές κατά 5-10% πιο κάτω σε σχέση με τη δυτική Λευκωσία. Φθηνότερες κατά περίπου 10% είναι και οι τιμές για μονάρια, όπως μας είπε ο κ. Μουσκίδης.
 
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έχουν και την επιλογή των διαμερισμάτων που βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα από τα πανεπιστήμια. Πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση, ωστόσο κοστίζουν 10-20% λιγότερα συγκριτικά με τα διαμερίσματα που γειτνιάζουν με τα πανεπιστήμια.
 
Οι τιμές σε σχέση με πέρσι
 
Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων, οι υφιστάμενες τιμές για φοιτητικά διαμερίσματα είναι ελαφρώς πιο πάνω σε σχέση με πέρσι, την ώρα που η διαθεσιμότητα σε διαμερίσματα έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα στη δυτική Λευκωσία (οι τέσσερεις από τις πέντε φοιτητικές εστίες της περιοχής μπήκαν στην αγορά την τελευταία διετία).  

Όσον αφορά τις τιμές φοιτητικών διαμερισμάτων στη Λεμεσό είναι υψηλότερες κατά 10% συγκριτικά με τη δυτική Λευκωσία, αφού βρίσκονται στο κέντρο της Λεμεσού.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας