Διαθέσιμα αλλά πιο ακριβά τα φοιτητικά διαμερίσματα φέτος

Διαμερίσματα ενόψει της νέας φοιτητικής σεζόν έχουν ξεκινήσει να αναζητούν Κύπριοι και ξένοι φοιτητές, με τη διαθεσιμότητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. 
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), Γιώργος Μουσκίδης, εξήγησε ότι υπάρχουν δύο ειδών φοιτητικά καταλύματα, οι φοιτητικές εστίες που χτίστηκαν βάσει σχετικής νομοθεσίας και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και τα συνηθισμένα διαμερίσματα και studios. 
 
Διαβάστε ακόμα: Οι 4 τομείς που θα μετασχηματίσουν τα H&M στην Κύπρο
 
Σήμερα, στη δυτική Λευκωσία υπάρχουν πέντε μεγάλες φοιτητικές εστίες. Πέραν μιας, η οποία είναι πλησίον του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, οι υπόλοιπες είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων στις εν λόγω φοιτητικές εστίες, σύμφωνα με τον κ. Μουσκίδη, κοστίζουν κατά μέσο όρο €480- €520 τον μήνα και περιλαμβάνουν το κόστος για παροχή ρεύματος, νερού, διαδικτύου και τηλεόραση.
 
Για διαμερίσματα κάτω των 15 χρόνων που δεν εντάσσονται σε φοιτητικές εστίες και τα οποία είναι επιπλωμένα και σε καλή κατάσταση, οι τιμές κυμαίνονται στα €400- €480 για studio και €450- €600 για μονάρι. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται, όμως, το κόστος για κοινόχρηστα, το κόστος νερού και ρεύματος – για τα οποία γίνεται μεταβίβαση των λογαριασμών- και η σύνδεση για διαδίκτυο, που συνολικά αυξάνουν τα έξοδα κάποιου φοιτητή κατά τουλάχιστον €100.
 
Φθηνότερη η ανατολική Λευκωσία
 
Στην ανατολική Λευκωσία οι ιδιωτικές φοιτητικές εστίες στη περιοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου ενοικιάζονται σε τιμές κατά 5-10% πιο κάτω σε σχέση με τη δυτική Λευκωσία. Φθηνότερες κατά περίπου 10% είναι και οι τιμές για μονάρια, όπως μας είπε ο κ. Μουσκίδης.
 
Διαβάστε ακόμα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit Mumbai
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έχουν και την επιλογή των διαμερισμάτων που βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα από τα πανεπιστήμια. Πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση, ωστόσο κοστίζουν 10-20% λιγότερα συγκριτικά με τα διαμερίσματα που γειτνιάζουν με τα πανεπιστήμια.
 
Οι τιμές σε σχέση με πέρσι
 
Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων, οι υφιστάμενες τιμές για φοιτητικά διαμερίσματα είναι ελαφρώς πιο πάνω σε σχέση με πέρσι, την ώρα που η διαθεσιμότητα σε διαμερίσματα έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα στη δυτική Λευκωσία (οι τέσσερεις από τις πέντε φοιτητικές εστίες της περιοχής μπήκαν στην αγορά την τελευταία διετία).  

Όσον αφορά τις τιμές φοιτητικών διαμερισμάτων στη Λεμεσό είναι υψηλότερες κατά 10% συγκριτικά με τη δυτική Λευκωσία, αφού βρίσκονται στο κέντρο της Λεμεσού.  

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία