Υπουργικό: Πράσινο στην Εθνική Στρατηγική για το Τρόοδος

Πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο στην πολυαναμενόμενη Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους,  όπως προωθήθηκε από τον Επίτροπο Παπαδούρη, στη βάση εκπόνησης μελέτης από πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες. 

Πρόνοιες της Στρατηγικής είχε μεταφέρει μέσα από αποκλειστικά ρεπορτάζ του το InBusinessNews. Διαβάστε τα χαρακτηριστικά της μελέτης ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ανάμεσα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετήθηκε κυρίως η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, σύμφωνα με την εισήγηση Σήμερα αποφασίστηκαν μια σειρά από έργα και πολιτικές από αρμόδια Υπουργεία και ξεκινά η υλοποίηση των έργων και πολιτικών αυτών. Και με αυτό τον τρόπο ξεκινά και η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για το Τρόοδος η οποία εκτός των όσων υλοποιούνται φέτος και το 2020, αναπτύσσεται και καλύπτει ολόκληρη τη δεκαετία μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια σφαιρική, συνολική στρατηγική που θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου.

Λεπτομέρειες για τα έργα και τις αποφάσεις πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί σήμερα προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου, θα κοινοποιηθούν μέσα από μια συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν από κοινού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί το αμέσως χρονικό διάστημα, ενδεχομένως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας