Υπουργικό: Πράσινο στην Εθνική Στρατηγική για το Τρόοδος

InBusinessNews  12/07/2019 14:28
Υπουργικό: Πράσινο στην Εθνική Στρατηγική για το Τρόοδος

Υπουργικό: Πράσινο στην Εθνική Στρατηγική για το Τρόοδος

InBusinessNews  12/07/2019 14:28

Πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο στην πολυαναμενόμενη Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους,  όπως προωθήθηκε από τον Επίτροπο Παπαδούρη, στη βάση εκπόνησης μελέτης από πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες. 

RELATED ARTICLES

Πρόνοιες της Στρατηγικής είχε μεταφέρει μέσα από αποκλειστικά ρεπορτάζ του το InBusinessNews. Διαβάστε τα χαρακτηριστικά της μελέτης ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ανάμεσα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, υιοθετήθηκε κυρίως η Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, σύμφωνα με την εισήγηση Σήμερα αποφασίστηκαν μια σειρά από έργα και πολιτικές από αρμόδια Υπουργεία και ξεκινά η υλοποίηση των έργων και πολιτικών αυτών. Και με αυτό τον τρόπο ξεκινά και η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για το Τρόοδος η οποία εκτός των όσων υλοποιούνται φέτος και το 2020, αναπτύσσεται και καλύπτει ολόκληρη τη δεκαετία μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια σφαιρική, συνολική στρατηγική που θα αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, αλλά θα αποτελέσει και το πρότυπο για την ανάπτυξη όλων των υπολοίπων ορεινών περιοχών της Κύπρου.

Λεπτομέρειες για τα έργα και τις αποφάσεις πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί σήμερα προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ορεινής Κύπρου, θα κοινοποιηθούν μέσα από μια συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν από κοινού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί το αμέσως χρονικό διάστημα, ενδεχομένως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας