Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Οι πιο ακριβοί δρόμοι της Λεμεσού

Ο παραλιακός αποτελεί τον δρόμο με τα πιο ακριβά ακίνητα στη Λεμεσό. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Δημήτρης Ρήγος, Διευθυντής των Γραφείων της FOX στη Λεμεσό, πιο «ακριβός» δρόμος της Λεμεσού είναι το παραλιακό μέτωπο, ξεκινώντας από τον κυκλικό κόμβο όπου βρίσκεται η μαρίνα της πόλης και φθάνοντας μέχρι και το ξενοδοχείο Parklane. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και ακίνητα, τα οποία βρίσκονται μέχρι και 400 με 500 μέτρα βορειότερα του παραλιακού δρόμου προς τα πάνω. 
 
Πρόκειται επί της ουσίας για πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία ως επί το πλείστον περιλαμβάνονται στα ψηλά κτήρια που ανεγείρονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η τιμή τους, σύμφωνα με τε τον κ. Ρήγο κυμαίνεται από €4000 μέχρι και €8000 το τετραγωνικό μέτρο, ενώ σε κάποιες, πιο ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να φτάσει μέχρι και τις €10.000 ανά τ.μ. «Η τιμή εξαρτάται από το πόσο κοντά στη θάλασσα βρίσκεται το ακίνητο. Αν για παράδειγμα μιλάμε για δύο δρόμους πίσω, τότε η τιμή είναι περίπου στις €4000, αν πάμε μπροστά μπορεί να φτάσει και στα προαναφερόμενα μπροστά. Βεβαίως η τιμή των €10.000 αφορά ειδικές περιπτώσεις, συνήθως ο μέσος όρος βρίσκεται κοντά στις €8000 το τ.μ.», τόνισε ο κ. Ρήγος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εν λόγω ακίνητα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκύπτει από ξένους αγοραστές, χωρίς να εξαιρούνται βέβαια και οι Κύπριοι ενδιαφερόμενοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε τέτοια αγορά.

Διαβάστε ακόμα: Symbol Residence: Ο πύργος ζάμπλουτης Ρωσίδας στην Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Π. Τέκλος: Η Κύπρος μπορεί να γίνει γέφυρα με την Ευρώπη για τα funds
 
Επαύλεις εκατομμυρίων
Σε ότι αφορά τις επαύλεις, ακριβότερες είναι οι περιοχές Καλόγηροι, Μεσοβούνια, Αρμενοχώρι, και Άγιος Τύχωνας. Εκεί, οι τιμές υπολογίζονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως της τοποθεσίας, του μεγέθους της έπαυλης αλλά και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της. «Υπήρχε έπαυλη που έφτανε τα €10 εκατ. και άλλη στο παραλιακό μέτωπο που πουλήθηκε προς €30 εκατ.», ανέφερε ο κ. Ρήγος.
 
Πιο πίσω οι Κύπριοι
Σε ό, τι αφορά τις πιο συμβατικές κατοικίες, ο κ. Ρήγος ανέφερε πως άρχισε σιγά σιγά να παρατηρείται σχετική ζήτηση από Κύπριους. Όπως εξήγησε, με τη σταδιακή έναρξη δανειοδοτήσεων από τράπεζες, υπάρχουν συμπατριώτες μας που άρχισαν να ψάχνουν για ημιανεξάρτητες, μικρές κατοικίες, με μικρή αυλή. Βεβαίως, τόνισε, ένα τέτοιο σπιτάκι δεν μπορεί κάποιος να το βρει για λιγότερο από €300.000 - €350.000 συν το ΦΠΑ. Κατοικίες αυτού του τύπου εντοπίζονται σε πιο οικονομικές περιοχές, όπως η Παλώδια, η περιοχή βορειότερα της Μέσα Γειτονιάς όπως και το Ζακάκι. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μετά την αδειοδότηση του καζίνο, το Ζακάκι από οικονομική περιοχή έχει πλέον αναβαθμιστεί, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί αρκετά τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
 
Τα εμπορικά ακίνητα
Σε συγκεκριμένους δρόμους βρίσκονται επίσης τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα της Λεμεσού. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγο, οι πιο ακριβοί δρόμοι για καινούρια και καλά γραφεία είναι με σειρά κατάταξης οι Λεωφόροι Κωλονακίου, Μακεδονίας, Μακαρίου, ενώ ακολουθεί η Γρίβα Διγενή. Σε ότι αφορά τις τιμές ενοικίασης, κυμαίνονται περίπου στα €18 με €20 το τετραγωνικό  μέτρο, αν πρόκειται για καλά γραφεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γρίβα Διγενή, οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες, λόγω του γεγονότος ότι τα κτήρια εκεί είναι λίγο πιο παλιά.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης