Μαρίνα Λεμεσού: €460 εκατ πωλήσεις ακινήτων σε 5 χρόνια

Τα €460 εκατ άγγιξαν οι συνολικές πωλήσεις από τα διαμερίσματα  και τις επαύλεις εντός της μαρίνας Λεμεσού, πέντε χρόνια από τη λειτουργία της μαρίνας. Προσελκύοντας αγοραστές από 35 διαφορετικές εθνικότητες, και προσφέροντας έναν όμορφο τρόπο ζωής πάνω στη θάλασσα, το έργο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκπλήρωση των στόχων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. 

Διαβάστε ακόμα: The Mall of Cyprus: Επιστρέφει ανανεωμένο στις 28 Μαρτίου
 
Η Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει 285 κατοικίες, 211 πολυτελή διαμερίσματα και 74 επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία. Οι πολυτελείς επαύλεις «Peninsula Villas» έχουν όλες πωληθεί και παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους. Οι επαύλεις «Island Villas» που έχουν επίσης ολοκληρωθεί, προσφέρουν ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους εώς και 60μ έξω ακριβώς από τον κήπο τους. Οι τελευταίες διαθέσιμες επαύλεις των «Island Villas» ανέρχονται στις εννέα.
 
Την ίδια ώρα, όλα τα ολοκληρωμένα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί, συμπεριλαμβανομένων των υπό κατασκευή διαμερισμάτων στο οικιστικό συγκρότημα «Nireas Residences» στο παραθαλάσσιο μέτωπο. Τα υπό κατασκευή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences, που κτίζονται πάνω στη θάλασσα, ανέρχονται στα 61, από τα οποία έχει ήδη κρατηθεί και πωληθεί το 65%.
Εξάλλου, έπειτα από 5 χρόνια λειτουργίας της μαρίνας, έχει ήδη διατεθεί ποσοστό πέραν του 60% των θέσεων ελλιμενισμού, γεγονός που ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαχειρίστρια εταιρεία.
 
Τέλος στα έργα μετά τα Castle Residences
Σε ότι αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτό το διάστημα η τελευταία φάση του έργου, η ανέγερση των συγκροτημάτων διαμερισμάτων Castle Residences, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2020. Η διαδικασία της ανέγερσης βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, καθώς οι εργασίες πραγματοποιούνται σε όλους τους ορόφους του συγκροτήματος. Τα εν λόγω διαμερίσματα, περιβάλλονται από θάλασσα ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας. Πρόκειται για τα μόνα διαμερίσματα του είδους τους στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Διαβάστε ακόμα: Σύστημα πληροφορικής €50 εκατ. για νοσηλευτήρια

Οι στόχοι
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του έργου, στόχος για το 2019 είναι η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Nireas Residences στο παραθαλάσσιο μέτωπο στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και η συνέχιση των εργασιών στο τελευταίο συγκρότημα διαμερισμάτων, Castle Residences, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Σκοπό επίσης για το 2019, αποτελεί και η προσέλκυση περισσότερων σκαφών στη μαρίνα προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τη χειμερινή.
 

Αγοραστές 35 εθνικοτήτων
Η αγορά πολυτελών ακινήτων στην Κύπρο βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ξένους αγοραστές που επιθυμούν να επενδύσουν στο νησί ή να αποκτήσουν μία κατοικία. Χάρη στους ήπιους ρυθμούς ζωής, τις εξαίρετες καιρικές συνθήκες κα άλλα οφέλη που προσφέρει, η Κύπρος ως προορισμός κινεί το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία και, πιο πρόσφατα, Μέση και Άπω Ανατολή, ενώ οι εθνικότητες των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα, ακίνητα εντός της μαρίνας Λεμεσού έχουν αποκτήσει ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν, επενδυτές από 35 διαφορετικές εθνικότητες.
 
Η κίνηση στη μαρίνα
Εξάλλου, σε καθημερινή βάση, την μαρίνα επισκέπτονται και χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες οι οποίοι απολαμβάνουν τις διάφορες επιλογές για φαγητό, ψώνια και πολιτιστικές δραστηριότητες που προσφέρονται. Ημερησίως, ο αριθμός των επισκεπτών ανέρχεται στις 2000-3000 ενώ τα Σαββατοκύριακα, στις 5000-6000.
 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας