powered by

Προχωρεί η αγορά ακινήτων της πρώην ΣΚΤ από το κράτος

Ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται κατάλογος με ακίνητα την πρώην ΣΚΤ, για τα οποία οι τοπικές αρχές έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον και που δυνητικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από Δήμους και κοινότητες. 
 
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κοινοτήτων οι οποίες ζητούν να παραμείνουν στις κοινότητες τους τα κτήρια των πρώην Συνεργατικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ, Ανδρέας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ζητήθηκε από πλευράς Κυβέρνησης η  ετοιμασία καταλόγου, στον οποίο να περιέχονται τέτοιου είδους ακίνητα, μαζί με σχετικές πληροφορίες. Ο εν λόγω κατάλογος, πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους, έχει ήδη παραδοθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο υπουργείο Οικονομιών και μελετάται από αρμόδια επιτροπή, η οποία, αφού προβεί σε αξιολόγηση, θα κάνει τις ανάλογες προτάσεις αναφορικά με το ποια ακίνητα επιθυμεί η κυβέρνηση να αξιοποιηθούν προς κάλυψη των κοινοτικών αρχών.
 
Διαβάστε ακόμα: ΚΕΔΙΠΕΣ: Εισροές €101,3εκ το πρώτο τετράμηνο
 
Πάντως, ο κ. Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι βάσει της διαδικασία που προνοείται, για όσα ακίνητα θα αποφασιστεί να δοθούν σε κοινότητες, θα πρέπει να καταβληθεί στην ΚΕΔΙΠΕΣ από την Κυβέρνηση το ποσό της εκτιμώμενης αξίας τους. «Η συμφωνημένη διαδικασία είναι ότι θα γίνει ανεξάρτητη αποτίμηση του ακινήτου που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και θα γίνει τιμολόγηση του με βάση ανεξάρτητη εκτίμησή, οπότε η κυβέρνηση θα πληρώσει στην ΚΕΔΙΠΕΣ το τίμημα που θα αντανακλά αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά οκ. Χαραλάμπους..
Τόνισε, παράλληλα, ότι την ΚΕΔΙΠΕΣ την ενδιαφέρει αυτού του είδους η συνεργασία με την Κυβέρνηση. «Η συνεργασία για αξιοποίηση από Δήμους και Κοινότητες, ακινήτων της της ΚΕΔΙΠΕΣ, θα προχωρήσει και είναι προς το συμφέρον όλων», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με την περίπτωση ακινήτου της ΚΕΔΙΠΕΣ στον Λυθροδόντα, το οποίο πωλήθηκε σε ιδιώτη, παρά το γεγονός ότι το κοινοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του, ο κ. Χαραλάμπους έκανε λόγο για μια μεμονωμένη περίπτωση.
 
Όπως εξήγησε, η υπόθεση πάει μερικά χρόνια πίσω, όταν το κοινοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για το εν λόγω ακίνητο. Παράλληλο ενδιαφέρον υπήρξε και από ιδιώτη, η προσφορά του οποίου μάλιστα ήταν καλύτερη.
 
Ωστόσο, η υπόθεση έμεινε σε εκκρεμότητα, μέχρι πρόσφατα. Η Altamira που διαχειρίζεται τα ακίνητα της πρώην ΣΚΤ ήλθε σε επικοινωνία και με τους δύο ενδιαφερόμενους, με τον Κοινοτάρχη Λυθροδόντα να μην εκφράζει εκ νέου ενδιαφέρον. «Συνεπώς, η κοινότητα στη συνέχεια δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και η διαδικασία προχώρησε με βάση την πάγια τακτική», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.
 

Δειτε Επισης

Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος
Υπογράφουν κοινή διακήρυξη εταιρικής σχέσης Κύπρος και Ινδία-«Μια ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη»
Ναρέντρα Μόντι: Εμπόριο, επενδύσεις και άλλοι τομείς… Σημαντική ώθηση στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου
Μόντι για επίσκεψη στην Κύπρο: Να επεκταθεί η συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις και η τεχνολογία
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο της διμερούς ατζέντας με Μόντι-Οι προτάσεις στο τραπέζι για συνεργασία
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ