Προχωρεί η αγορά ακινήτων της πρώην ΣΚΤ από το κράτος

Ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται κατάλογος με ακίνητα την πρώην ΣΚΤ, για τα οποία οι τοπικές αρχές έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον και που δυνητικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από Δήμους και κοινότητες. 
 
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κοινοτήτων οι οποίες ζητούν να παραμείνουν στις κοινότητες τους τα κτήρια των πρώην Συνεργατικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ, Ανδρέας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ζητήθηκε από πλευράς Κυβέρνησης η  ετοιμασία καταλόγου, στον οποίο να περιέχονται τέτοιου είδους ακίνητα, μαζί με σχετικές πληροφορίες. Ο εν λόγω κατάλογος, πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους, έχει ήδη παραδοθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο υπουργείο Οικονομιών και μελετάται από αρμόδια επιτροπή, η οποία, αφού προβεί σε αξιολόγηση, θα κάνει τις ανάλογες προτάσεις αναφορικά με το ποια ακίνητα επιθυμεί η κυβέρνηση να αξιοποιηθούν προς κάλυψη των κοινοτικών αρχών.
 
Διαβάστε ακόμα: ΚΕΔΙΠΕΣ: Εισροές €101,3εκ το πρώτο τετράμηνο
 
Πάντως, ο κ. Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι βάσει της διαδικασία που προνοείται, για όσα ακίνητα θα αποφασιστεί να δοθούν σε κοινότητες, θα πρέπει να καταβληθεί στην ΚΕΔΙΠΕΣ από την Κυβέρνηση το ποσό της εκτιμώμενης αξίας τους. «Η συμφωνημένη διαδικασία είναι ότι θα γίνει ανεξάρτητη αποτίμηση του ακινήτου που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και θα γίνει τιμολόγηση του με βάση ανεξάρτητη εκτίμησή, οπότε η κυβέρνηση θα πληρώσει στην ΚΕΔΙΠΕΣ το τίμημα που θα αντανακλά αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά οκ. Χαραλάμπους..
Τόνισε, παράλληλα, ότι την ΚΕΔΙΠΕΣ την ενδιαφέρει αυτού του είδους η συνεργασία με την Κυβέρνηση. «Η συνεργασία για αξιοποίηση από Δήμους και Κοινότητες, ακινήτων της της ΚΕΔΙΠΕΣ, θα προχωρήσει και είναι προς το συμφέρον όλων», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με την περίπτωση ακινήτου της ΚΕΔΙΠΕΣ στον Λυθροδόντα, το οποίο πωλήθηκε σε ιδιώτη, παρά το γεγονός ότι το κοινοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του, ο κ. Χαραλάμπους έκανε λόγο για μια μεμονωμένη περίπτωση.
 
Όπως εξήγησε, η υπόθεση πάει μερικά χρόνια πίσω, όταν το κοινοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για το εν λόγω ακίνητο. Παράλληλο ενδιαφέρον υπήρξε και από ιδιώτη, η προσφορά του οποίου μάλιστα ήταν καλύτερη.
 
Ωστόσο, η υπόθεση έμεινε σε εκκρεμότητα, μέχρι πρόσφατα. Η Altamira που διαχειρίζεται τα ακίνητα της πρώην ΣΚΤ ήλθε σε επικοινωνία και με τους δύο ενδιαφερόμενους, με τον Κοινοτάρχη Λυθροδόντα να μην εκφράζει εκ νέου ενδιαφέρον. «Συνεπώς, η κοινότητα στη συνέχεια δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και η διαδικασία προχώρησε με βάση την πάγια τακτική», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.
 

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους