Έργα €167 εκατ. ολοκληρώνονται το 2018

Ξεπερνούν τα €167 εκατ. τα έργα που προωθήθηκαν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων από το 2015 και ολοκληρώθηκαν το 2018. Ανάμεσά τους είναι έργα που αφορούν τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ύψους €122,2 εκατ., αλλά και έργα που δεν εμπίπτουν στις εν λόγω εξαγγελίες και αγγίζουν τα €45 εκατ.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Αρχαιολογικού Μουσείου
Στα μεγάλα έργα που εντάσσονται στις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκωσίας, ο οποίος προκηρύχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016 με συνολικό κόστος €50 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Ανοίγει από Ιανουάριο το κεφάλαιο πώλησης του Nicosia Mall

Λεωφόρος Αγλαντζιάς
Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώθηκε ένα κομβικό έργο, όπως η Λεωφόρος Αγλαντζιάς και μέρος των Λεωφόρων Λάρνακας και Αμμοχώστου στην Αγλαντζιά, το οποίο άρχισε τον Ιανουάριο του 2016, με συνολικό κόστος €15,8 εκατ.

Οι εργασίες για την Αστυνομική Διεύθυνση Παραλιμνίου, οι οποίες είχαν αρχίσει στις αρχές του 2017, ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2018, με το κόστος να φτάνει στα €6,6 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Χ. Χρίστου: Νέος Γενικός Διευθυντής στον τομέα ακινήτων του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης

Επέκταση Δικαστηρίου Πάφου
Η επέκταση του Δικαστηρίου στην Πάφο, η οποία κόστισε €6,1 εκατ. άρχισε στις 22 Αυγούστου του 2016, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2018.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2018 συμπληρώθηκε ουσιαστικά ο δρόμος Κιτίου - Μαζωτού, με κόστος €5,8 εκατ.

Η τρίτη φάση ανέγερσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου ύψους €3,8 εκατ. ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, έπειτα από περίπου 2,5 χρόνια.

€3,5 εκατ. στοίχισαν οι ασφαλτικές επαλείψεις του κύριου οδικού δικτύου στην επαρχία Λευκωσίας.

Αγίας Φυλάξεως και Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό
Παράλληλα, η βελτίωση της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, η οποία άρχισε τον Ιανουάριο του 2018, με κόστος €3,5 εκατ., αποπερατώθηκε τον Απρίλιο του 2018, ενώ η Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό ύψους €3 εκατ. ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018.

Η προστασία της παραλίας με κατασκευή έξι πρόσθετων κυματοθραυστών στην περιοχή Γεροσκήπου, από τις 23 Ιανουαρίου του 2016 ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2018, με συνολικό κόστος €3 εκατ.

Venus και Τάφοι των Βασιλέων
Από την άλλη, οι εργασίες για τη βελτίωση του Παραλιακού Βορειοδυτικού Μετώπου Πάφου, στην περιοχή Venus, άρχισαν στις 23 Νοεμβρίου του 2016 και αποπερατώθηκαν τον Μάιο του 2018, με το κόστος του έργου να φτάνει τα €2,2 εκατ.

Περιοδική συντήρηση δρόμων και αυτοκινητοδρόμων
Όσον αφορά τα έργα €44,89 εκατ. που δεν περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του Προέδρου, ξεχωρίζει η βελτίωση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο, ύψους €12,5 εκατ., καθώς επίσης και η περιοδική συντήρηση δρόμων της Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία αποπερατώθηκε στο τέλος Αυγούστου του 2018, με κόστος €3 εκατ.

Ακολουθούν η περιοδική συντήρηση αυτοκινητοδρόμων της Επαρχίας Λάρνακας με κόστος €2,5 εκατ., η περιοδική συντήρηση δρόμων στην Επαρχία Λάρνακας επίσης με €2,5 εκατ., η περιοδική συντήρηση εντός των δημοτικών ορίων και της Επαρχίας Λάρνακας με €1,7 εκατ., η περιοδική συντήρηση εντός των δημοτικών ορίων και της Επαρχίας Πάφου με €1,6 εκατ., όπως επίσης και η περιοδική συντήρηση δρόμων της Επαρχίας Αμμοχώστου με €1,4 εκατ.

Οι εργασίες για περιοδική συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων και δρόμων εντός των δημοτικών ορίων και της Επαρχίας Λεμεσού άρχισαν τον Μάρτιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, με κόστος €1,7 εκατ., ενώ η περιοδική συντήρηση δρόμων εντός των δημοτικών ορίων της Λευκωσίας, η οποία στοίχισε €1,2 εκατ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και αποπερατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Εξάλλου στο €1,1 εκατ. ανήλθε το κόστος του έργου που αφορούσε την περιοδική συντήρηση αυτοκινητοδρόμων της Επαρχίας Πάφου.

Κεντρικά Γραφεία Πολεοδομίας
Η αποκατάσταση διατηρητέας οικοδομής στην οδό Κινύρα για τις ανάγκες των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, κόστισε €0,9 εκατ. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου του 2016 και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2018.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας