Ανοίγει από Ιανουάριο το κεφάλαιο πώλησης του Nicosia Mall

Μαρία Στυλιανού  04/12/2018 07:32
Ανοίγει από Ιανουάριο το κεφάλαιο πώλησης του Nicosia Mall

Ανοίγει από Ιανουάριο το κεφάλαιο πώλησης του Nicosia Mall

Μαρία Στυλιανού  04/12/2018 07:32
Μετά το άνοιγμα του Nicosia Mall, επί τάπητος τίθεται σιγά σιγά και ένα άλλο, σημαντικό θέμα για την Τράπεζα Κύπρου. Αυτό της πώλησης του εμπορικού κέντρου. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να ανοιχθεί στις αρχές του νέου χρόνου, περίοδο κατά την οποία η τράπεζα θα βγει ανοικτά προς τα έξω, αναζητώντας επενυτή ή επενδυτές. 

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες, την Τράπεζα Κύπρου έχουν πλησιάσει αρκετοί ενδιαφερόμενοι, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή  της Τράπεζας Κύπρου στην χρηματοδότηση του εμπορικού κέντρου, έγινε, προκειμένου το έργο, το οποίο για χρόνια παρέμενε ημιτελές  λόγω έλλειψης ρευστότητας, να πάρει το δρόμο της ολοκλήρωσης. Όπως είχε εξάλλου δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Nicosia Mall Holdings Μάριος Καλοχωρίτης, ο ρόλος μιας τράπεζας δεν είναι να διαχειρίζεται εμπορικά κέντρα, περιουσιακό στοιχείο το οποίο βάσει νομοθεσίας θα πρέπει να αποξενωθεί από το τραπεζικό ίδρυμα μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.
Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του εν λόγω εμπορικού κέντρου είχε ξεκινήσει προ κρίσης από την εταιρεία Athienitis Contractors, ωστόσο στην μετά το 2013 εποχή οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν, λόγω έλλειψης κεφαλαίων από πλευράς των επενδυτών. Για χρόνια το ημιτελές εμπορικό κέντρο παρέμενε σε αχρησία, μέχρι το 2017, οπότε και επετεύχθη συμφωνία αναδιάρθρωσης του Ομίλου Αθηαινίτης με την Τράπεζα Κύπρου.
 
Μετά την απόκτηση μεριδίου της Athienitis Contractors στο mall, η τράπεζα, αποφάσισε να προχωρήσει την αποπεράτωση του έργου, χρηματοδοτώντας το με τα €35 εκατ που υπολείπονταν, ενώ παράλληλα ήλθε σε συμφωνία και με το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε αρχικά  δανειοδοτήσει την επένδυση με €30 εκατομμύρια, με τη μορφή υποθήκης.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας