Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Salt Lake Resort & Spa: Νέα μεικτή τουριστική ανάπτυξη στη Λάρνακα


Με την επωνυμία Salt Lake Resort & Spa η εταιρεία THE VEGETABLES PRODUCERS & EXPORTERS LIMITED προωθεί την κατασκευή και λειτουργία μεικτής τουριστικής ανάπτυξης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού στη Λάρνκα. Σύμφωνα με την μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, στόχος της ανάπτυξης είναι, μέσα από την λειτουργία της η φιλοξενία των τουριστών/ χρηστών, ενώ με την υλοποίηση της προτεινόμενης ανάπτυξης επιδιώκεται ο εμπλουτισμός των οικονομικών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής, και η ενδυνάμωση του κοινωνικού, οικονομικού και τουριστικού χαρακτήρα της, με την προσέλκυση τουρισμού.

Παράλληλα σημειώνεται πως η δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχείου, συμβάλει θετικά στην εξυπηρέτηση των χρηστών του αεροδρομίου (εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού και ειδικότερα υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών /πιλότων και αεροσυνοδών, καθώς επίσης και επιχειρηματικού συνεδριακού τουρισμού) παρέχοντας υπηρεσίες διαμονής και διεξαγωγής συνεδριακών εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμα: M. Weinstein: Έτσι θα αναδιοργανώσουμε την Tus Air

Διαβάστε ακόμα: Alphamega Academy: Αναδεικνύει και επιβραβεύει τα ταλέντα

Τι θα περιλαμβάνει η ανάπτυξη
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη, αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία διαμορφώνονται ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά είναι λειτουργικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ειδικότερα η προτεινόμενη μεικτή τουριστική ανάπτυξη αποτελείται από τις ακόλουθες υποδομές:

1. Ξενοδοχειακή Μονάδα πέντε αστέρων (5*), η οποία αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 2 ορόφους, δυναμικότητας 295 δωματίων/594 κλινών, συνολικού εμβαδού 50. 445 τ.μ,, η οποία χωροθετείται εντός του τεμαχίου με αριθμό 161. Η ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, διευκολύνσεις και χώρους στάθμευσης που απαιτούνται για ξενοδοχεία κατηγορίας 5*, σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και την Πολεοδομική Νομοθεσία (lobby/ χώρος υποδοχής, bar, εστιατόρια, κουζίνες, αποθήκες, γυμναστήριο, χώρο παιχνιδιών, πισίνες, κ.α.).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων (5*) περιλαμβάνει 279 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 26 πρόκειται να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για χρήση από ΑμεΑ, ενώ θα υπάρχει και 1 χώρος στάθμευσης για λεωφορεία. Η είσοδος /έξοδος της προτεινόμενης μεικτής τουριστικής ανάπτυξης/ ξενοδοχειακής μονάδας, χωροθετείται στη βορειοδυτική πλευρά του τεμαχίου χωροθέτησης της προτεινόμενης ανάπτυξης/ ξενοδοχειακή μονάδα και πολυτελείς κατοικίες.
 

 
 
 
 


2. Συγκρότημα 12 πολυτελών κατοικιών τριών υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 1.848 τ.μ., οι οποίες χωροθετούνται στο νότιο τμήμα της προτεινόμενης μεικτής τουριστικής ανάπτυξης.

 


3. Συγκρότημα 34 πολυτελών κατοικιών τριών υπνοδωματίων, συνολικού εμβαδού 2.888 τ.μ.

 

 


 
Που θα ανεγερθεί η ανάπτυξη
Τα τεμάχια χωροθέτησης και λειτουργίας της προτεινόμενης ανάπτυξης βρίσκονται στην τοποθεσία με το τοπωνύμιο ‘Λαξιά’ και στις τοποθεσίες με τα τοπωνύμια ‘Δούραλι’ και ‘Λίμνη’ εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, της Επαρχίας Λάρνακας. Τα υπό μελέτη τεμάχια αποτελούν γη ιδιωτικής ιδιοκτησίας, και απέχουν 1.450m βορειοδυτικά από τους οικιστικούς πυρήνες του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού.

Η συνολική έκταση του τεμαχίου της προτεινόμενης ανάπτυξης, εντός του οποίου χωροθετούνται η ξενοδοχειακή μονάδα και οι πολυτελείς κατοικίες, ανέρχεται σε 88.748 τ.μ., ενώ η έκταση χωροθέτησης και λειτουργίας της προτεινόμενης ανάπτυξης /εμβαδόν ανάπτυξης είναι 66.372 τ.μ. Μέρος της έκτασης βρίσκεται/ εμπίπτει εντός των ορίων Περιοχής Προστασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου ‘Natura 2000’ ‘Αλυκές Λάρνακας’ (SITECODE CY6000002), η οποία περιλαμβάνει τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) ‘και την ΕιδικήΖώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) (ΖΕΠ και ΕΖΔ έχουν κοινό όριο).

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης