Alphamega Academy: Αναδεικνύει και επιβραβεύει τα ταλέντα

Στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της βρίσκεται η Alphamega Academy, το πιο κομβικό κομμάτι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Σε συνεργασία με την Deloitte, η γνωστή αλυσίδα υπεραγορών προχώρησε στην σκιαγράφηση ενός ιδιαίτερα εντατικού προγράμματος εντοπισμού και αναβάθμισης των ταλέντων που εργάζονται στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τμήμα (τροφίμων, μη τροφίμων, αλλαντοποιείου, κάβας, κρεοπωλείου), η βαθμίδα, το φύλο ή το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του εργαζομένου, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και παραμέτρους, επιλέγονται οι υποψήφιοι, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να ενταχθούν στην ακαδημία.

Διαβάστε ακόμα: M. Weinstein: Έτσι θα αναδιοργανώσουμε την Tus Air

Διαβάστε ακόμα: Salt Lake Resort & Spa: Νέα μεικτή τουριστική ανάπτυξη στη Λάρνακα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Μάριος Αντωνίου, η Alphamega Academy αποτελεί έμπρακτη ευκαιρία προοπτικής και ανέλιξης για το υφιστάμενο προσωπικό των υπεραγορών.

«Δίνεται ευκαιρία στον οποιοδήποτε εργαζόμενο να ανελιχθεί και να προαχθεί στην εταιρεία, αποκτώντας το δικό του κίνητρο για επιβράβευση και αναβάθμιση», τόνισε ο κ. Αντωνίου, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα, έπειτα από τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, είναι εντυπωσιακά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος σε χρόνο ρεκόρ προήχθησαν και κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στην εταιρεία, ενώ η εργασιακή τους απόδοση είναι στα πιο ψηλά επίπεδα.

Η διαδικασία 
Αναλύοντας τη διαδικασία του προγράμματος, ο Μάριος Αντωνίου επεσήμανε ότι ο υποψήφιος, ο οποίος θα επιλεγεί, θα περάσει από τεστ προσωπικότητας.

Μετέπειτα, θα κληθεί να απαντήσει σε τέσσερις περιπτώσεις (case studies), που σχετίζονται με την αριθμητική κατανόηση, την εμπορική αντίληψη, την αντίληψη σε θέματα διοίκησης προσωπικού, όπως επίσης και την αντίληψη σε θέματα τάσεων, αγοράς και πελάτη.
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας που διαρκεί περίπου τρεις μήνες, σκιαγραφείται λεπτομερώς η προσωπικότητα κάθε απόφοιτου της ακαδημίας, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία και τους τομείς βελτίωσης κάθε υποψηφίου.

Στη συνεχεία σκιαγραφείται το προσωπικό πλάνο ανάπτυξης βάσει των ευρημάτων, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στον υποψήφιο να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι οι θέσεις προαγωγής που προκύπτουν στην εταιρεία να καταβάλλονται εσωτερικά από υφιστάμενο προσωπικό, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο κίνητρο επιβράβευσης.

Η καταγραφή και η ανάλυση των αποτελεσμάτων διαρκεί περίπου 3-3,5 μήνες, με την πλήρη σκιαγράφηση της προσωπικότητας και της ικανότητας του υποψηφίου.

Σε θέσεις κλειδιά
Η ιδέα για την Alphamega Academy ξεκίνησε το 2015 από τον Διευθυντή του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Μάριο Αντωνίου και τον Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Deloitte, Γιώργο Παντελίδη.

Η αποφοίτηση των πρώτων συμμετεχόντων έγινε το 2016, ενώ οι πρωτεύσαντες των ακαδημιών προήχθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στην εταιρεία.

Δειτε Επισης

Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου