Νέο κτήριο και αμφιθέατρο για το Ινστιτούτο Νευρολογίας

Σε προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανέγερση νέου κτηρίου, υπαίθριου αμφιθεάτρου και εξωτερικού περιμετρικού δρόμου, προχώρησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. 
Το έργο, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη τα €15 εκατ, θα κατασκευαστεί πλησίον του υφιστάμενου κτιρίου του Ινστιτούτου, στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία.

Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, δωμάτια ασφαλείας, γραφειακούς χώρους, χώρους διδασκαλίας, χώρους υποδοχής και κοινόχρηστους χώρους, χώρους κυκλοφορίας, υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κλπ. Το νέο κτίριο θα πρέπει να ενώνεται με το υφιστάμενο κτίριο για να είναι δυνατή η εύκολη, άνετη και ασφαλής διακίνηση προσωπικού, ασθενών και φορείων από το ένα κτίριο στο άλλο.

Διαβάστε ακόμα: NPLs: Τέλος στα λόγια, ώρα για δράση

Το σύνολο των χώρων αυτών, μη περιλαμβανομένου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, καλύπτουν συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 11.000τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, με μικτό εμβαδόν 1.200τ.μ. περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες που κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΤΕΚ και κατέχουν εν ισχύ ετήσια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Δικαίωμα έχουν επίσης αρχιτέκτονες εγγεγραμμένοι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει και επικυρώσει τη Διεθνή Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (GPA), ή σε χώρες που έχουν υπογράψει και επικυρώσει συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή με την Κυπριακή Δημοκρατία. Νοείται ότι πριν την ανάθεση της μελέτης ο επιτυχών αρχιτέκτονας θα πρέπει να ικανοποιεί τον περί ΕΤΕΚ Νόμο σε ότι αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι ενδιαφερόμενοι αρχιτέκτονες μπορούν να υποβάλουν τα σχέδια τους μέχρι τις 13 Ιουνίου 2018.

 

 

Τρία βραβεία και δύο έπαινοι
Όπως τονίζεται, οι μελέτες  που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, η οποία θα βραβεύσει τις καλύτερες. Το πρώτο βραβείο θα συνοδεύεται από ποσό ύψους €55.000, το δεύτερο από €40.000, το τρίτο από €25.000, ενώ θα δοθούν και δύο έπαινοί, για κάθε έναν από τους οποίους θα δοθούν από € 8.000.  

Στην περίπτωση που η κριτική επιτροπή απονείμει το πρώτο βραβείο, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής είναι υποχρεωμένο να αναθέσει στο διακριθέντα με το πρώτο βραβείο Αρχιτέκτονα, την εκπόνηση της μελέτης και την επίβλεψη του έργου.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός δύο μηνών από την προθεσμία υποβολής. 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι