«Πράσινο» Περιβαλλοντικής Αρχής στο Olympic Resort

Πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για τον πύργο Olympic Resort, ένα πολυτελές θέρετρο 35 ορόφων, το οποίο προγραμματίζεται να ανεγερθεί στην περιοχή Μουτταγιάκας, στη Λεμεσό. 
 
Η περιβαλλοντική γνωμάτευση για το έργο, μετά και το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης της Προκαταρκτικής Έκθεσης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ), στάληκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για έκδοση πολεοδομικής άδειας υπό όρους.
 
Βάσει του σχεδιασμού, το έργο, ιδιοκτησίας  της εταιρείας Leonetti Co Ltd,  θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2021. Το κόστος του υπολογίζεται στα €80 εκατ.
 
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή πολυώροφης οικοδομής 35 ορόφων με διαμερίσματα, κολυμβητικές δεξαμενές, γυμναστήριο, spa και χώρους στάθμευσης. Τα τεμάχια του προτεινόμενου έργου έχουν συνολικό εμβαδόν 32726 τ.μ. εκ των οποίων 2815 τ.μ. θα δοθούν σε ρυμοτομία, τα 598 τ.μ. σε κοινοτικό εξοπλισμό της Κοινότητας Μουτταγιάκας (κατασκευή παιδικής λέσχης) και 4487 τ.μ. σε δημόσιο πράσινο. Πρόκειται να κατασκευαστούν επίσης δύο επίπεδα, ένα μερικώς υπόγειο (μέχρι 2,5 μέτρα βάθος) και ένα ισόγειο με δημόσιους χώρους στάθμευσης 310 θέσεων.
 
Η προτεινόμενη ανάπτυξη βρίσκεται περίπου 5,5 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει από την παραλία περίπου 70 μέτρα. Μεταξύ του προτεινόμενου κτηρίου και της παραλίας παρεμβάλλονται άλλα κτήρια. Με την τοπιοτέχνιση του χώρου πρασίνου θα φυτευτούν 400 ώριμα δέντρα (συκαμινιές, χαρουπιές, αρτυμαθκιές, πεύκα). Η κατασκευή του σκελετού του έργου θα είναι με οπλισμένο σκυρόδεμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το περίβλημα του κτηρίου είναι υαλοπίνακες και αλουμίνιο.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ