Αποστολή Gold στο Λας Βέγκας και στο σπουδαίο γεγονός της AWS

Στο Λας Βέγκας, όπου λαμβάνει χώρα το AWS re:Invent 2022, βρίσκεται το GOLD με τον δημοσιογράφο του Άδωνη Άδωνη ως μέλος ολιγομελούς δημοσιογραφικής αποστολής από την Κύπρο.

Το AWS re:Invent 2022 άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Τρίτη 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Το σπουδαίο αυτό γεγονός της AWS εκτείνεται σε έξι χώρους στη διάσημη λεωφόρο του Λας Βέγκας και πραγματοποιείται για να γιορτάσει τις επιτυχίες της AWS κατά τη διάρκεια του έτους, να αναδείξει τη δυναμική του cloud και να παρουσιάσει μια σειρά από νέες λύσεις και αναβαθμίσεις. 

Το γεγονός αναμένεται να παρακολουθήσουν 50.000 πελάτες της AWS, συνεργάτες και λάτρεις του cloud computing, καθώς και 300.000 συμμετέχοντες, διαδικτυακά.

Διαβάστε ακόμα: 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του GOLD Άδωνης Άδωνη, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες συνεργάτες της AWS, ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να βιώσουν τις τεχνολογίες της AWS που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στην αγορά, αλλά και να δικτυωθούν με χιλιάδες επαγγελματίες πληροφορικής και ειδικούς στο cloud. Η AWS είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα με σχεδόν 2.300 συνεδρίες, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα υπάρξουν πέντε βασικές ομιλίες και 22 συνεδρίες από τους ηγέτες της AWS, συμπεριλαμβανομένου του Adam Selipsky, του διευθύνοντος συμβούλου του γίγαντα του cloud computing, ο οποίος φιλοξενεί την εκδήλωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά που διαδέχθηκε στην ηγεσία τον Adam Jassy, το 2021. Αναμένεται ταυτόχρονα να αποκαλύψει συναρπαστικές νέες εφαρμογές και αναβαθμίσεις που βασίζονται σε cloud, ενώ κατά τη διάρκεια του γεγονότος θα μοιραστεί εμπνευσμένες ιστορίες πελατών.

Άλλοι βασικοί ομιλητές θα είναι ο Senior Vice President of AWS Utility Computing, Peter DeSantis, ο CTO Dr. Werner Vogels, ο Αντιπρόεδρος της AWS Worldwide Channels and Alliance, Ruba Borno, και ο Αντιπρόεδρος της AWS Database, Analytics και Machine Learning, Swami Sivasubramanian.

Η εκδήλωση προσφέρει επίσης μια μαθησιακή εμπειρία μέσω boot camps, gamified μάθησης και εκατοντάδων τεχνικών συνεδριών.

Ο ρόλος της AWS στην Ουκρανία

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του GOLD στο Λας Βέγκας Άδωνης Άδωνη, στο πλαίσιο του AWS re:Invent 2022, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού Mykahilo Federov, και ο διευθυντής ψηφιακού μετασχηματισμού της AWS Liam Maxwell, υπέγραψαν μνημόνιο συνέχισης της μεταξύ τους συνεργασίας.  

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ομάδα του δημόσιου τομέα της AWS συναντήθηκε με ομάδα της κυβέρνησης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Federov, για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την παράδοση συσκευών Snowball AWS στην χώρα. Πρόκειται για υπολογιστικές και αποθηκευτικές συσκευές, με τις οποίες μπορούν να ασφαλιστούν, να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν κρίσιμα δεδομένα στο cloud.

Μέσα σε 48 ώρες, οι συσκευές έφτασαν στην Ουκρανία και έγιναν το θεμέλιο για τη διαφύλαξη των δεδομένων της χώρας.

Με τον πόλεμο να μαίνεται, μεταξύ των τμημάτων δεδομένων που μετέφεραν δεδομένα στο cloud είναι και η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ουκρανίας, η οποία εξυπηρετεί το 40% του πληθυσμού. Μέχρι σήμερα, 38 κυβερνητικές αρχές και 24 πανεπιστήμια έχουν μεταφέρει τα δεδομένα τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους Ουκρανούς στο AWS, είπε ο Fedorov.

Στη σκηνή της εκδήλωσης, ο Maxwell ανέφερε επίσης πολλές άλλες πρωτοβουλίες που ξεκίνησε η AWS για να βοηθήσει την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του IT Skills FU, το οποίο προσφέρει μαθήματα πληροφορικής. «Είμαστε πολύ περήφανοι που στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», ανέφερε ο Maxwell.

Από την πλευρά του, ο Federov πιστώνει στην AWS ότι έσωσε την κυβέρνηση και την οικονομία της Ουκρανίας. Η AWS, πρόσθεσε, βοήθησε την Ουκρανία να κάνει ένα πρώτο βήμα για να κερδίσει τον πόλεμο, μεταφέροντας τα κρίσιμα δεδομένα της χώρας στο cloud.

«Επί εννέα μήνες, η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατική επιλογή», ​​είπε ο Federov. «Από πολλές απόψεις, αυτός είναι ένας πόλεμος τεχνολόγων. Εγώ και η ομάδα μου πιστεύουμε στο Big Data, στα analytics και στη συνεχή βελτίωση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, ο Federov ανέφερε επίσης ότι βιώνουν έναν κυβερνοπόλεμο, με καθημερινές επιθέσεις στις κρίσιμες υποδομές τους, τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Σχετικά με την κατάσταση των πληροφοριών στην Ουκρανία, ο Maxwell αναφέρθηκε στην εφαρμογή smartphone «Diia», η οποία ουσιαστικά έχει ψηφιοποιήσει τις γραφειοκρατικές υπηρεσίες της κυβέρνησης και είπε ότι η AWS θα συνεχίσει να υποστηρίζει με το Υπουργείο για να διασφαλίσει τη συνέχεια της εφαρμογής.

Ο Federov πρόσθεσε ότι η AWS βοήθησε στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων της εφαρμογής στο cloud, κάτι που τους βοήθησε πάρα πολύ, καθώς αντιμετωπίζουν αρκετές διακοπές ρεύματος ως αποτέλεσμα του πολέμου. Κάτι που χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One