JetBrains: Ήρθε στην Κύπρο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Τα μεγάλα της σχέδια για ανάπτυξη τεχνολογικού κόμβου στην Κύπρο ανακοίνωσε η JetBrains, καθώς η τσεχική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού έχει μετεγκαταστήσει περισσότερα από 220 μέλη του προσωπικού της σε γραφεία στην Πάφο και τη Λεμεσό, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει άλλες 80 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είχε αναφέρει πριν από μερικούς μήνες στο InBusinessNews, η Διευθύντρια της JetBrains, Elena Prohaskova, 

Διαβάστε εδώ: Elena Prohaskova: Γι' αυτούς τους λόγους έρχεται Κύπρο η JetBrains

Ο Maxim Shafirov, Διευθύνων Σύμβουλος της JetBrains, ανέφερε πως οι εταιρείες τεχνολογίας προσελκύονται από την Κύπρο λόγω των κινήτρων που προσφέρονται και το συνολικό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των εργασιών και του πελατολογίου τους. 

«Έχουμε ήδη μετεγκαταστήσει περισσότερους από 220 υπαλλήλους στην Κύπρο και στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό σε περίπου 300 μέχρι το τέλος του έτους. Ενώ τέτοιες διαδικασίες μετεγκατάστασης χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν, η υποστήριξη που λάβαμε από τον Invest Cyprus είχε ως αποτέλεσμα όλα να γίνουν πολύ πιο εύκολα και η μετάβαση για την εταιρεία και τους εργαζομένους της να είναι ομαλή».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, υπέδειξε πως ο Invest Cyprus είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει τις εταιρείες καθώς αναπτύσσονται,  «και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε εργοδότες, όπως η JetBrains, να συνειδητοποιούν ότι η Κύπρος τους δίνει τη δυνατότητα να επεκταθούν περαιτέρω». 

«Η επένδυση από τη JetBrains είναι επίσης μια περαιτέρω απόδειξη ότι η Κύπρος γίνεται κορυφαίος προορισμός για εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε. 

Ο κ. Καμπανέλλας πρόσθεσε ότι «ως εθνική αρχή υπεύθυνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την παροχή σιγουριάς και ασφάλειας σε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτήν την αποστολή. Παρά τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες, η παραγωγή ICT ξεπέρασε τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι ακόμη υψηλότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

«Η γεωγραφική θέση της Κύπρου, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, μαζί με το υψηλά εξειδικευμένο, πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, το ισχυρό νομικό πλαίσιο και το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, την καθιστούν τον ιδανικό επενδυτικό προορισμό για τεχνολογία και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Καμπανέλλας.

Δειτε Επισης

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας