Έλενα Μέλη: Όλη η κυπριακή αγορά σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον

Συνδέοντας όλη την κυπριακή αγορά σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον, η πλατφόρμα Jinius αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα ψηφιακής οικονομίας στην Κύπρο, η οποία διασυνδέει επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενδυναμώνοντας το κυπριακό επιχειρηματικό οικοσύστημα και διευκολύνοντας την ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η Manager Business Development & Operations της Τράπεζας Κύπρου Έλενα Μέλη, αναφέρεται στις υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα και στις καινοτομίες που φέρνει στην κυπριακή αγορά.

Η πλατφόρμα Jinius, όπως υποδεικνύει η κ. Μέλη, απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση και στους πελάτες της, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία που ψηφιοποιούν, απλοποιούν και επιταχύνουν τις καθημερινές τους συναλλαγές και δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι μεγαλομέτοχοι 35 εταιρειών της Κύπρου 

Maritime Ventures: Η εταιρεία που η ζωή της είναι το... yachting

Όπως τονίζει, οι υπηρεσίες και τα εργαλεία της Jinius δημιουργούνται σε συνεργασία με στρατηγικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, είναι δυναμικά και εξελίσσονται συνεχώς, για να προσφέρουν λύσεις που βελτιώνουν την οικονομική δραστηριότητα.

Τι ακριβώς είναι η πλατφόρμα Jinius και σε ποιους θα απευθύνεται;

Η πλατφόρμα Jinius συνδέει όλη την κυπριακή αγορά σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον. Είναι η πρώτη πλατφόρμα ψηφιακής οικονομίας στην Κύπρο, η οποία διασυνδέει επιχειρήσεις και ιδιώτες στην κυπριακή αγορά.

Απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση και στους πελάτες της, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία που ψηφιοποιούν, απλοποιούν και επιταχύνουν τις καθημερινές τους συναλλαγές και δραστηριότητες.

Οι υφιστάμενες ψηφιακές υπηρεσίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν:

• Real-time αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών τιμολογίων.

• Αυτοματοποιημένη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση των τιμολογίων.

• Ηλεκτρονική πληρωμή τιμολογίων μέσω 1bank.  

• Δυνατότητα ενημέρωσης της κατάστασης των πληρωμών στην πλατφόρμα  για πληρωμές που έγιναν με επιταγή/μετρητά ή από άλλη τράπεζα.

• Δυνατότητα ταυτόχρονης πληρωμής πολλαπλών τιμολογίων και προμηθευτών.

• Άμεση ηλεκτρονική λήψη του remittance advice.

Περισσότερες από 1200 εταιρείες έχουν ήδη συνδεθεί στην πλατφόρμα, από κλάδους όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, φαρμακευτικά, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, σούπερ μάρκετ, περίπτερα, κατασκευές, αυτοκίνητα, επαγγελματικές υπηρεσίες, και άλλους.

Οι καινοτομίες που φέρνει

Ποιες είναι οι καινοτομίες που φέρνει στην κυπριακή αγορά;

Οι καινοτομίες που έχουμε αναπτύξει επικεντρώνονται στην διευκόλυνση της ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ των εταιρειών, και συγκεκριμένα στην μεταφορά της πληροφορίας που αφορά τιμολογήσεις και συναλλαγές, σε πραγματικό χρόνο, προς όλους: Προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες κάθε επιχείρησης.

Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι συνεργάτες και οι πελάτες τους είναι συνδεδεμένοι σε μία πλατφόρμα, και αξιοποιούν εργαλεία, όπως: Ψηφιακή αποστολή και λήψη τιμολογίων, αυτοματοποιημένη ενημέρωση της κατάστασης των τιμολογίων σε πραγματικό χρόνο.  Για παράδειγμα, όταν πληρωθείς για κάποιο τιμολόγιο μέσω του Jinius, ενημερώνεσαι άμεσα για το πιο τιμολόγιο πληρώθηκε, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που μέχρι σήμερα ξοδευόταν στο reconciliation.

Οι υπηρεσίες της Jinius σύντομα θα εμπλουτιστούν, παρέχοντας επιπλέον την δυνατότητα για ψηφιακά tenders, B2B οικοσύστημα, πώληση προϊόντων και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις αλλά και σε ιδιώτες σε ένα πρωτοποριακό marketplace για την Κύπρο και άλλες πολλές έξυπνες υπηρεσίες.

Παράλληλα, προσφέρουμε τη δυνατότητα διασύνδεσης του ERP /λογιστικού συστήματος μιας επιχείρησης με την πλατφόρμα, παρέχοντας το πλεονέκτημα αυτοματοποιημένης λήψης και αποστολής από και προς το ERP σύστημα, όλων των πληροφοριών που αφορούν τιμολογήσεις, πληρωμές, συμπεριλαμβανομένου και των ειδοποιήσεων που αφορούν την κατάσταση πληρωμών.

Αυτή η δυνατότητα προσφέρει επιπλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαδικασία μαζικών πληρωμών λόγω αυτοματισμού καθώς το αρχείο πληρωμών θα καταχωρείται στην τράπεζα απευθείας από το σύστημα χωρίς οποιαδήποτε διά χειρός διαδικασία.

Η πρακτική χρήση και τα κριτήρια

Πρακτικά πώς θα γίνεται η χρήση της και υπό ποια κριτήρια;

Κάθε εταιρεία πελάτης της Τράπεζας Κύπρου μπορεί να εγγραφεί σήμερα στο www.jinius.com.cy και να ξεκινήσει άμεσα να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τα υφιστάμενα εργαλεία και υπηρεσίες. Σύντομα, όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως τραπεζικού οργανισμού θα μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα, με στόχο όλη η κυπριακή αγορά να συνδεθεί ψηφιακά στην πλατφόρμα Jinius.

Πότε αναμένετε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή; 

Η πλατφόρμα είναι ήδη live, με τις υπηρεσίες που έχουν προαναφερθεί. Σύντομα, η πλατφόρμα θα παρέχει επιπλέον: 

• Επιχειρηματικό οικοσύστημα για επιτάχυνση του B2B networking.

• Πώληση προϊόντων και υπηρεσιών προς καταναλωτές - B2C.

• Πώληση προϊόντων και υπηρεσιών  προς επιχειρήσεις - Β2Β.

• Προκήρυξη προσφορών ή/και συμμετοχή σε προσφορές. 

• Διαχείριση και εξόφληση υποχρεώσεων προς κρατικούς και μη οργανισμούς.

Πώς η Jinius έρχεται να ενσωματωθεί στην ευρύτερη προσπάθεια για ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας;

Η Jinius πλατφόρμα ενδυναμώνει το κυπριακό επιχειρηματικό οικοσύστημα και διευκολύνει την ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας με την διάθεση ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών τα οποία δεν προϋποθέτουν καμία κεφαλαιουχική δαπάνη από τις εταιρείες. Οι λύσεις που προσφέρουμε είναι διαθέσιμες με μία σταθερή χαμηλή μηνιαία συνδρομή, χωρίς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Η κάθε εταιρεία επιλέγει το μηνιαίο πλάνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, και με αυτό τον τρόπο εξελίσσεται άμεσα και απλά, ψηφιακά. Αυτό, συνοδεύεται με επιπλέον σημαντικά οφέλη όπως: γρηγορότερη και άμεση ψηφιακή επικοινωνία με τους συνεργάτες τους, αυτοματοποίηση των συναλλαγών και της πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο, ανάπτυξη επιχειρηματικού δικτύου-πρόσβαση σε νέους συνεργάτες αλλά και πελάτες-αύξηση εσόδων και μείωση κόστους.

Οι υπηρεσίες και τα εργαλεία της Jinius δημιουργούνται σε συνεργασία με στρατηγικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, είναι δυναμικά και εξελίσσονται συνεχώς για να προσφέρουν λύσεις που βελτιώνουν την οικονομική δραστηριότητα.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς