Μάριος Μιλής: Η συνταγή της επιτυχίας για την SignalGeneriX

Οι προκλήσεις που ως κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζουμε με την κρίση και την πανδημία είναι τεράστιες, αλλά έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αναπτυσσόμαστε, εάν πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, επενδύσουμε στην καινοτομία και δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας στη διεθνή αγορά.

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής ανάπτυξης της SignalGeneriX Μάριος Μιλής, οποίος αναφέρεται παράλληλα στη συνταγή της επιτυχίας της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 2005 με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών λύσεων για τη διεθνή αγορά.

Η SignalGeneriX, κατά τα 13α IN Business Awards που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, βραβεύθηκε με το βραβείο «Μικρομεσαία Επιχείρηση», που είχε ως χορηγό την G.A.P. VASSILOPOULOS. 

Όπως σημειώνει-μιλώντας στο IN Business-ο κ. Μιλής, το 2020 ήταν μία χρονιά-σταθμός για την εταιρεία, καθώς συμπλήρωσε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και καινοτομίας. Σύμφωνα με τον κ. Μιλή, η SignalGeneriX διαφοροποιείται έναντι του ανταγωνισμού, λόγω του ότι βασίζεται στις δικές της καινοτόμες τεχνολογίες, στις ευρεσιτεχνίες και στην ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της, τα οποία είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς της στη διεθνή αγορά.

Ακολουθούν πιο κάτω όλα όσα ανέφερε στο IN Business o Μάριος Μιλής:

H SignalGeneriX ιδρύθηκε το 2005 από τον δρα Τάσο Κουνούδη και τον δρα Αντώνη Κωνσταντινίδη, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών λύσεων για τη διεθνή αγορά.

Εργασίες σε 28 χώρες

H εταιρεία, η οποία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και ISO 27001, εδρεύει στη Λεμεσό, εργοδοτεί 19 επιστήμονες και εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες. Το προσωπικό της αποτελείται, κυρίως, από ηλεκτρολόγους μηχανικούς με εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά, επτά εκ των οποίων με διδακτορικό στον συγκεκριμένο τομέα. 

Μεγάλη τιμή

Το βραβείο αποτελεί μία πολύ σημαντική αναγνώριση για την εταιρεία μας και ειδικά το προσωπικό μας, το οποίο κατάφερε μέσα από όλες τις αντιξοότητες της επιδημίας, σε μία δύσκολη χρονιά για την επιχειρηματικότητα, να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών μας. Σίγουρα το βραβείο αυτό, για το οποίο έχει ψηφίσει ο κόσμος, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα:

Με χαμηλές ταχύτητες τα «πράσινα» οχήματα στην Κύπρο

Έτοιμος να υπερπηδήσει τον πήχη… ανάγκης ο τουρισμός

Συνεχείς διακρίσεις   

Διαφοροποιούμαστε έναντι του ανταγωνισμού, λόγω του ότι βασιζόμαστε στις δικές μας καινοτόμες τεχνολογίες, στις ευρεσιτεχνίες και στην ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων μας, τα οποία είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στη διεθνή αγορά. Αρκετές από τις τεχνολογίες που αναπτύξαμε έχουν αναγνωριστεί με σημαντικά διεθνή και εθνικά βραβεία καινοτομίας.

Ενδεικτικά, σε διεθνές επίπεδο οι τεχνολογίες μας έχουν αναγνωρισθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διαστήματος για τη Δορυφορική Πλοήγηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και με το διεθνούς κύρους βραβείο Lloyds List Global Innovation Award, ενώ σε εθνικό επίπεδο με το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το Κυπριακό Βραβείο Μηχανικής και το Cyprus Quality Leader Award. Σημαντική είναι και η αναγνώριση της SignalGeneriX ως Εθνικού πρωταθλητή στον τομέα της καινοτομίας από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία. 

Έρευνες επιπέδου

Η φιλοσοφία και η στρατηγική ανάπτυξής μας επικεντρώνεται στην εκπόνηση υψηλού επιπέδου βιομηχανικής έρευνας σε συγκεκριμένους τομείς ψηφιακών/ηλεκτρονικών συστημάτων και στη δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών, τις οποίες ενσωματώνουμε σε εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα για βιομηχανίες, όπως, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία, η ασφάλεια και η άμυνα.

Ως εταιρεία υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες για να λύσουμε προβλήματα σε διάφορες βιομηχανίες. Κατοχυρώνουμε τα πνευματικά δικαιώματά τους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πιστοποιούμε τα ηλεκτρονικά προϊόντα με τις απαραίτητες βιομηχανικές πιστοποιήσεις και μαζί με τους πελάτες μας δημιουργούμε πετυχημένα εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα. 

Σταθμός το 2020

Το 2020 ήταν μία χρονιά-σταθμός για την εταιρεία μας, γιατί συμπληρώσαμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και καινοτομίας. Παρά την κρίση, τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχουμε επιτύχει τη συμμετοχή της εταιρείας, ως παροχέα υψηλής τεχνολογίας, σε έξι διεθνή έργα για ανάπτυξη νέας γενιάς ευρωπαϊκών αμυντικών τεχνολογιών. Ήταν μια σημαντική επιτυχία, αφού για πρώτη φορά κυπριακή εταιρεία θα συμμετάσχει σε συμπαραγωγή ευρωπαϊκών αμυντικών συστημάτων.  Το 2021 έχουμε ήδη αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών μας και το επιστημονικό δυναμικό μας κατά 30% και προσβλέπουμε σε παρόμοια ανάπτυξη και το 2022.   

Πίστη στη δύναμη

Η κυπριακή οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπάρχουν εξαιρετικές εταιρείες στην Κύπρο, οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την κρίση και την πανδημία είναι τεράστιες, αλλά έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αναπτυσσόμαστε, εάν πιστέψουμε στις δυνατότητες μας, επενδύσουμε στην καινοτομία και δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας στην διεθνή αγορά.

Δειτε Επισης

Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων
Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη