Ισχυροί επενδυτές για την κυπριακή Nexters

InBusinessNews  20/07/2021 09:27
Ισχυροί επενδυτές για την κυπριακή Nexters

Ισχυροί επενδυτές για την κυπριακή Nexters

InBusinessNews  20/07/2021 09:27

Σε συμφωνία με ρωσική ταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού με στόχο την εξασφάλιση κεφαλαίων για εισαγωγή στο Nasdaq προχώρησε η Nexters Global.

Η κυπριακή εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό συνήψε συμφωνία στις αρχές του 2021 με τη ρωσική SPAC Kismet Acquisition One Corp να καταχωριστεί, μια συναλλαγή που έδωσε στην Nexters αξία επιχείρησης 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γνωστός προγραμματιστής video game συνήψε συμφωνία στις αρχές του 2021 με τη ρωσική Kismet Acquisition One Corp. σε ένα deal 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επένδυση αξίας 50 εκατ. δολαρίων από την Kismet, μαζί με 50 εκατ. δολάρια από το κυρίαρχο wealth fund του Αμπού Ντάμπι, Mubadala Investment Co και VPE Capital, εξασφαλίζει στην Nexters την ελάχιστη απαίτηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για εισαγωγή στο Nasdaq.

«Οι εξασφαλισμένες επενδύσεις παρέχουν ασφάλεια συναλλαγών για το κλείσιμο της συμφωνίας», επισημαίνει η Nexters, προσθέτοντας ότι η εισαγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, καθώς υπόκειται σε κανονιστικές και ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Διαβάστε ακόμα: 

Πλώρη για τον Nasdaq βάζει η κυπριακή Nexters

Η Nexters, η οποία βρίσκεται πίσω από τα δημοφιλή παιχνίδια Hero Wars και Throne Rush, ιδρύθηκε στη Ρωσία το 2010 και έχει την έδρα της στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων, ενώ τα έσοδα του πρώτου τριμήνουεκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 48%.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας