Πλώρη για τον Nasdaq βάζει η κυπριακή Nexters

Πλώρη για το αμερικανικό χρηματιστήριο φαίνεται πως βάζει η κυπριακή εταιρεία Nexters Global Ltd με έδρα την Λεμεσό, η οποία βρίσκεται πίσω από τα δημοφιλή παιχνίδια Hero Wars και  Throne Rush. Η Nexters γνωστοποίησε πρόσφατα πως κατήλθε σε συμφωνία με την Tavrin’s Kismet Acquisition One Corp, μια εταιρεία που ξεκίνησε από τον πρώην επικεφαλής της MegaFon PJSC, Ivan Tavrin.

Το μεταξύ τους deal εκτιμάται σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ βάσει της συμφωνίας, η Kismet Capital Group θα επενδύσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Το προφίλ της Kismet Acquisition One Corp

Ο Tavrin, ιδρυτής της ρωσικής εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης UTH Russia Ltd- τώρα γνωστής ως Media-1 - και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου τηλεπικοινωνιών MegaFon, έχει υποβάλει από πέρυσι, αίτηση για εξαγορά τριών εταιρειών ειδικού σκοπού ή SPACs. Η Kismet Acquisition One, η οποία συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, δημιουργήθηκε για να επικεντρωθεί στις εξαγορές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, διαδικτύου και τεχνολογίας.

«Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να εισέλθουν στον Nasdaq μέσω των SPAC», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Tavrin. «Ήταν αρχή μας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία δεν γνωρίζουν σύνορα», πρόσθεσε.

Ο Tavrin θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης εταιρείας. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο οπόταν και η εταιρεία θα τυγχάνει διαπραγμάτευσης με την ένδειξη GDEV.

Ποια είναι η Nexters

Η Nexters ιδρύθηκε το 2010 από τους Andrey Fadeev και Boris Gertsovsky. Το κύριο franchise της είναι το Hero Wars, ένα παιχνίδι μάχης για πολλούς παίκτες όπου οι χαρακτήρες παλεύουν για έδαφος σε μια φανταστική γη, γνωστή ως Dominion. «Η Nexters είναι διαφοροποιημένη εταιρεία,  όσον αφορά τους παίκτες και το νόμισμα", δήλωσε ο Tavrin, προσθέτοντας ότι το 60% των χρηστών προέρχονται από ΗΠΑ και την Ευρώπη και το 20% από την Ασία, εξαιρουμένης της Κίνας.

 

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας