Β. Πολυκάρπου: Στην Wargaming δεν περιμέναμε την πανδημία για τηλεργασία

Πολλά διδάγματα έφερε μαζί της η πανδημία όσον αφορά το μοντέλο εργασίας των επιχειρήσεων. Ωστόσο, κάποιες εταιρείες, όπως η Wargaming είχαν ενσωματώσει στην κουλτούρα τους αρκετό καιρό πριν την εξ αποστάσεως και την ευέλικτη εργασία.

«Η εξ αποστάσεως και η ευέλικτη εργασία βρισκόταν ήδη στην κουλτούρα της εταιρείας», ανέφερε ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου, General Manager and Head of Global HR Operations & Services της Wargaming, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. στούντιο) τα γραφεία είναι απαραίτητα για μία ομαδική εργασία.

«Το να είσαι στο γραφείο στις 08:00 ή στις 09:00 δεν σημαίνει τίποτα πια»
Μιλώντας στο πλαίσιο του «19th Leadership and HR Management Conference», επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αφεθούν να υιοθετήσουν την προτιμώμενη προσέγγιση που πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη για να αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα, εξηγώντας ότι οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν από τους μάνατζέρ τους βάσει των αποτελεσμάτων και όχι βάσει της φυσικής τους παρουσίας.

"Να είστε ευέλικτοι και να αφήνετε χώρο στα άτομα και τις ομάδες, ώστε να είναι υπεύθυνοι για τα δικά τους παραδοτέα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους δείχνετε εμπιστοσύνη. Αφήστε τους να υιοθετήσουν την προσέγγιση που οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη γι αυτούς προκειμένου να έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τα άτομα (της ομάδας) με βάση τα αποτελέσματα τους και όχι με την παρουσία τους. Το να είσαι στο γραφείο στις 8 π.μ. ή στις 9 π. μ. δεν λέει πολλά πια. Ένας επικεφαλής δεν χρειάζεται να τηρεί αυταρχική στάση έναντι των συνεργατών του", τόνισε ο κ. Πολυκάρπου.

Διαβάστε ακόμα: 

Απαγόρευσαν στον Παπαφιλίππου να πουλά παγωτό «πλάκα»

Η ιστορία του Parklane

 

Η τηλεργασία φέρνει κοντά μάνατζερ και προσωπικό
Καλώντας τους μάνατζερ να δώσουν έμφαση στην εκπαίδευση και στην παραχώρηση κινήτρων στο προσωπικό, ο κ. Πολυκάρπου τόνισε ότι με την τηλεργασία η πλειοψηφία των μάνατζερ ήρθε πιο κοντά στο προσωπικό.

«Ακόμα και με ένα online coffee break, οι εργαζόμενοι της ίδιας ομάδας μπορούν να έρθουν πιο κοντά», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στην περίοδο του lockdown, επεσήμανε ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με δυσκολίες στην εργασία από το σπίτι (παιδιά στο σπίτι, δυσκολία στη συγκέντρωση).

Αντίθετα, στη συνέχεια διαπίστωσαν πλεονεκτήματα στην εξ αποστάσεως εργασία, καθώς δεν έπρεπε να αντιμετωπίσουν την κίνηση στους δρόμους, ενώ οι συναντήσεις άρχιζαν στην ώρα τους, σε αντίθεση με προηγουμένως.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την περίοδο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο λήφθηκαν υπόψη οι ανησυχίες των εργαζομένων, με τη Wargaming να επεκτείνει τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ τον Σεπτέμβριο δόθηκε η δυνατότητα επιλογής εργασίας από το σπίτι ή στο γραφείο.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας