Προκήρυξη του Παγκύπριου  Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) διοργανώνει τον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC) μέσα από τον οποίο θα συσταθεί η Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (ECSC). Ο διαγωνισμός CCSC τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ψηφιακού Πρωταθλητή και  έχει τη Cyta ως στρατηγικό συνεργάτη.
 
Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός CCSC θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 20 και 21 Απριλίου 2019 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ccsc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 14 Απριλίου 2019. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα ηλικίας ηλικίας 14 -25 χρονών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
 
Οι νικητές του διαγωνισμού θα αποτελέσουν την Κυπριακή Ομάδα που θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2019 στη Ρουμανία. Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.
 
Την Κυπριακή ομάδα προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών. Οι μέντορες είναι ειδικοί κυβερνασφάλειας που προέρχονται από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστήμια και προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο και τις ικανότητες τους. Χορηγοί τόσο της διοργάνωσης όσο και της ενθικής ομάδας είναι με αλφαβητική σειρά η ADACOM Cyber Security, η Deloitte, το Κέντρο Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, η KPMG και η Odyssey. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Silensec.
 
Μάθετε λεπτομέρειες στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, στο MYMALL Limassol. Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 1 το απόγευμα επισκεφτείτε μας και ενημερωθείτε για θέματα κυβερνοασφάλειας, συνομιλήστε με επαγγελματίες σε θέματα κυβερνοασφάλειας και προσπαθήστε να «σπάσετε» κλειδαριές με την ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και τα κοινωνικά δίκτυα

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης