Προκήρυξη του Παγκύπριου  Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας

Δελτίο Τύπου  21/03/2019 14:00
Προκήρυξη του Παγκύπριου  Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας

Προκήρυξη του Παγκύπριου  Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας

Δελτίο Τύπου  21/03/2019 14:00
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) διοργανώνει τον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC) μέσα από τον οποίο θα συσταθεί η Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (ECSC). Ο διαγωνισμός CCSC τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ψηφιακού Πρωταθλητή και  έχει τη Cyta ως στρατηγικό συνεργάτη.

RELATED ARTICLES


 
Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός CCSC θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 20 και 21 Απριλίου 2019 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ccsc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 14 Απριλίου 2019. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα ηλικίας ηλικίας 14 -25 χρονών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
 
Οι νικητές του διαγωνισμού θα αποτελέσουν την Κυπριακή Ομάδα που θα συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2019 στη Ρουμανία. Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.
 
Την Κυπριακή ομάδα προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών. Οι μέντορες είναι ειδικοί κυβερνασφάλειας που προέρχονται από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστήμια και προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο και τις ικανότητες τους. Χορηγοί τόσο της διοργάνωσης όσο και της ενθικής ομάδας είναι με αλφαβητική σειρά η ADACOM Cyber Security, η Deloitte, το Κέντρο Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, η KPMG και η Odyssey. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Silensec.
 
Μάθετε λεπτομέρειες στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, στο MYMALL Limassol. Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 1 το απόγευμα επισκεφτείτε μας και ενημερωθείτε για θέματα κυβερνοασφάλειας, συνομιλήστε με επαγγελματίες σε θέματα κυβερνοασφάλειας και προσπαθήστε να «σπάσετε» κλειδαριές με την ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και τα κοινωνικά δίκτυα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας