Μελέτη Accenture: Digital Transformation Study for Cyprus

Καθοριστικά βήματα και ενέργειες στις οποίες θα προβεί στο άμεσο μέλλον η Κύπρος ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή εποχή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας, θα καταγράφει η μελέτη της Accenture. Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιείται για το ψηφιακό μέλλον της χώρας μας.

Το αντικείμενο της μελέτης που πραγματοποίησε η Accenture αφορά την αποτύπωση της κατάστασης της ψηφιακής ωριμότητας της Κύπρου η οποία έχει γίνει με την ανάλυση διάφορων δεικτών που είναι διαθέσιμοι, καθώς επίσης και με την χρήση δεικτών που έχουν φτιαχτεί με οικονομετρική μελέτη.

Διαβάστε ακόμα: Καμπανάκι για τα προγράμματα «Χρυσής Βίζας»

Διαβάστε ακόμα: Εργαλεία και κονδύλια στήριξης μικρομεσαίων από EBRD

Συγκεκριμένα, θα καταδεικνύει την ψηφιακή ωριμότητα της Κύπρου τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων, αξιολόγηση της συνεισφοράς της ψηφιακής τεχνολογίας στην κυπριακή οικονομία ως ποσοστό του ΑΕΠ. Επίσης, στην μελέτη αποτυπώνεται το ψηφιακό όραμα για την Κύπρο, θα διατυπώνει προτεινόμενες ψηφιακές πρωτοβουλίες, ενώ θα αξιολογεί την άνοδο του κυπριακού ΑΕΠ με την εφαρμογή του ψηφιακού οράματος. Εν κατακλείδι το ψηφιακό όραμα θα μεταφράζεται σε σχέδιο ενεργειών ώστε να βοηθήσει την Κύπρο να μεταμορφωθεί ψηφιακά.
 
Ειδικότερα, η μελέτη θα αποτυπώνει που βρίσκεται ψηφιακά η Κύπρος σε συγκεκριμένους τομείς βάσει ενός μοντέλου που έχει αναπτύξει η Accenture και έχει χρησιμοποιήσει σε πάρα πολλές χώρες, ενώ στην μελέτη γίνεται σύγκριση της Κύπρου με τις χώρες στις οποίες η εταιρεία έχει χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά και με τις χώρες της ΕΕ. Οι εν λόγω δείκτες αφορούν τις ψηφιακές δεξιότητες που υπάρχουν στην Κύπρο, η ύπαρξη ψηφιακών τεχνολογιών στην Κύπρο καθώς και ο βαθμός των ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, οι υποδομές και η ποιότητα του διαδικτύου, όπως επίσης και ο βαθμός που έχει αναπτυχθεί το ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ενώπιον πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας
Η μελέτη θα παρουσιαστεί ενώπιον της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας της Κύπρου στο πλαίσιο του The Digital Cyprus Conference το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει από τον Δρ. Κυριάκο Σαμπατακάκη - Country Managing Director, Accenture Ελλάδος, ενώ θα πλαισιώνεται και από όλη την ομάδα της Accenture που πραγματοποίησε την έρευνα η οποία έγινε κάτω από την οργάνωση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, με την συνδρομή και τις χορηγίες τριών από τις πιο επιφανείς οργανισμούς της Κύπρου, της Cyta, της Τράπεζα Κύπρου και της Logicom.

Η Accenture συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παγκόσμιους παίκτες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, στα πεδία της τεχνολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων. H Accenture είναι πολύτιμος συνεργάτης πληθώρας επιχειρήσεων, στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Καταναλωτικών Προϊόντων και Λιανικής Πώλησης, της Ενέργειας καθώς και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση