Ο Larry Ellison δείχνει το δρόμο για το μέλλον του Cloud

Στην εναρκτήρια παρουσίαση στο Oracle OpenWorld, ο Larry Ellison, Executive Chairman και CTO της Oracle, μοιράστηκε το όραμά του για το cloud δεύτερης γενιάς, ειδικά σχεδιασμένο για μεγάλες εταιρείες, περισσότερο εξελιγμένο τεχνολογικά και πιο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο cloud στην αγορά.
 
Ενώ τα περιβάλλοντα cloud της πρώτης γενιάς βασίζονται σε μια τεχνολογία δεκαετίας, το Cloud 2ης γενιάς της Oracle έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βοηθήσει τις μεγάλες εταιρείες να εκτελέσουν με ασφάλεια τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας τους. Με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και δυνατότητες, το Oracle Cloud είναι σε θέση να προσφέρει ασύγκριτη ασφάλεια, απόδοση και εξοικονόμηση κόστους. Επιπλέον, μόνο το Cloud 2ης γενιάς της Oracle έχει δημιουργηθεί για να τρέξει την Oracle Autonomous Database, την πρώτη στον κλάδο και μοναδική αυτο-οδηγούμενη βάση δεδομένων. 
 
Το Oracle Cloud Infrastructure αποτελεί την υποδομή για το Cloud δεύτερης γενιάς της Oracle και έχει σχεδιαστεί για την ασφαλή εκτέλεση οποιουδήποτε εταιρικού φόρτου εργασίας. Η σύγχρονη πλατφόρμα IaaS της Oracle προσφέρει εγγενή υποστήριξη για την Oracle Autonomous Database και παρέχει νέα επίπεδα συνολικής ασφάλειας για προστασία των κρίσιμων δεδομένων.
 
Ο Ellison μίλησε επί μακρόν για τη σημερινή κατάσταση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η οποία, όπως ανέφερε, «απλώς δεν είναι αρκετά καλή». Για να αντιμετωπιστεί αυτό το καίριο ζήτημα, ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες ασφαλείας στο Oracle Cloud Infrastructure οι οποίες είναι έντονα αυτοματοποιημένες και διαθέτουν δυνατότητες εντοπισμού και πρόβλεψης για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση των απειλών. Ενισχύοντας την ασύγκριτη ασφάλεια του Oracle Cloud, ο Ellison παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους η Oracle Autonomous Database κάνει, με πρωτοποριακό τρόπο, σαρώσεις για απειλές ασφαλείας και εφαρμόζει ενημερώσεις ασφαλείας κατά την εκτέλεση, ώστε να αποτραπούν κυβερνοεπιθέσεις και κλοπές δεδομένων. 

Αναφέρθηκε, εκτενώς, στην Oracle Autonomous Database, την πιο δημοφιλή και τεχνολογικά εξελιγμένη βάση δεδομένων στον κόσμο. Φέρνοντας επανάσταση στη διαχείριση δεδομένων, η Oracle Autonomous Database κάνει μόνη της διαχείριση, ρυθμίσεις και εφαρμογή ενημερωμένων εκδόσεων κώδικα στον εαυτό της, επιτρέποντας στους χρήστες να καινοτομήσουν πιο γρήγορα σε μια πλατφόρμα με υψηλή ασφάλεια που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν μόνο για ό,τι χρησιμοποιούν.
 
Επεκτείνοντας τις δυνατότητες της αυτόνομης βάσης δεδομένων της Oracle, ο Ellison έκανε μια προεπισκόπηση των νέων επιλογών υλοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των ειδικευμένων λύσεων Exadata Cloud Infrastructure και Cloud at Customer. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να υλοποιήσουν τη δική τους Autonomous Database στην ειδικευμένη υποδομή Exadata Cloud για απομόνωση φόρτων εργασίας, ώστε να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία για κρίσιμους φόρτους εργασίας. Η λύση Oracle Autonomous Database Cloud at Customer είναι ιδανική για πελάτες που επιλέγουν να μη μετακινηθούν σε ένα δημόσιο cloud λόγω ρυθμιστικών απαιτήσεων, αλλά θέλουν τα πλεονεκτήματα της Oracle Autonomous Database στο δικό τους κέντρο δεδομένων.
 
Επίσης, ο Ellison κοινοποίησε αποτελέσματα συγκριτικών δοκιμών σε σύντομες επιδείξεις που έκαναν εμφανές το τεράστιο χάσμα απόδοσης ανάμεσα στην Oracle και την Amazon. Κατά τις δοκιμές έγινε σύγκριση της Oracle Autonomous Database με βασικά προϊόντα της Amazon: Oracle Database εκτελούμενη σε Amazon Relational Database Service (RDS), Amazon Aurora και Amazon Redshift. Οι απευθείας συγκρίσεις έδειξαν επίσης τη δυνατότητα της Oracle Autonomous Database να συνεχίζει να εκτελείται αδιάλειπτα κατά τη διάρκεια ενημερώσεων της βάσης δεδομένων, επισημαίνοντας τη διαφορά ανάμεσα στις συμφωνίες της Amazon περί επιπέδου παροχής υπηρεσιών (SLA) όσον αφορά στην αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα της τάξης του 99,95%, ποσοστό που εξαιρεί τις περισσότερες πηγές μη προγραμματισμένων και προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας, και τις εγγυημένες συμφωνίες της Oracle περί επιπέδου παροχής υπηρεσιών (SLA) της τάξης του 99,995%.
 
Αποσπάσματα από την κεντρική παρουσίαση του Ellison:
  • «Ο στόχος της σχεδίασης του Cloud δεύτερης γενιάς της Oracle είναι μία ασφαλής πλατφόρμα για την εκτέλεση των πάντων. Είναι εύκολο να μιλάμε για ένα ασφαλές cloud, αλλά η δημιουργία του είναι πολύ δύσκολη. Απαιτήθηκε εκ βάθρων αναδόμηση της αρχιτεκτονικής του cloud μας.»
  • «Έχουμε αξιοποιήσει πολλές από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής εκμάθησης, για να μπορούμε να εντοπίζουμε τις απειλές. Πλέον, δε θα αγωνίζεστε με χέρια δεμένα πισθάγκωνα.» 
  • «Στόχος μας υπήρξε πάντοτε, καθώς περνάμε από τη μία γενιά υπολογιστικών συστημάτων στην επόμενη, να προστατεύουμε την επένδυσή σας σε δεδομένα και εφαρμογές και να κάνουμε εύκολη τη μετακίνησή τους στο σύστημα της επόμενης γενιάς. Αυτό κάναμε με το Cloud δεύτερης γενιάς.»
  • «Με την Oracle Autonomous Database, δεν υπάρχει τίποτα να μάθετε και τίποτα να κάνετε, πράγμα που την κάνει αληθινά εύχρηστη. Οι προγραμματιστές είναι πιο παραγωγικοί, δημιουργούν νέες εφαρμογές, κάνουν καλύτερη δουλειά στην ανάλυση των δεδομένων. Το σύστημά σας είναι πιο αξιόπιστο. Δεν κλείνει ποτέ.» 
 
Δοκιμάστε την Oracle Autonomous Database δωρεάν.

Δειτε Επισης

Ε. Ευγενίου: Το τεχνολογικό cluster της Κύπρου διευκολύνει τη μετεγκατάσταση εταιρειών ΤΠΕ
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας