Μαρία Δάμαλου: Πάντα πρώτοι

Εδώ και εξήντα χρόνια η Cyta πρωτοπορεί στην κυπριακή αγορά, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας. Σύμφωνα με τη Μαρία Δάμαλου, διευθύντρια επιχειρηματικής αγοράς του οργανισμού, το μεγαλύτερο επίτευγμα του μέχρι σήμερα είναι οι υποδομές και τα δίκτυα που έχει αναπτύξει. Το γεγονός αυτό τον καθιστά ικανό να συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα του.
 
H πρόσφατη ανάπτυξη του δικτύου Fiber αποτελεί επένδυση εθνικής σημασίας, επισημαίνει η κ. Δάμαλου, αφού θα συμβάλει όχι μόνο στην επικοινωνία, αλλά και στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Δεύτερη ευκαιρία και αφερεγγυότητα για επιχειρήσεις

Διαβάστε ακόμα: Marr Tower: Πάνω από 30% οι πωλήσεις

Πώς η Cyta, εδώ και 60 σχεδόν χρόνια, καταφέρνει να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις;
Κατά τη μακρόχρονη πορεία της στον νευραλγικό τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Cyta έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών και της κοινωνίας ολόκληρης για τη διαχρονική προσφορά της στην ανάπτυξη του τόπου. Με αξιόπιστες υπηρεσίες και ευέλικτα προϊόντα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών, οικιακών και επιχειρηματικών. Βασικό συστατικό στοιχείο της πορείας του οργανισμού, αλλά και μεγάλη πρόκληση ταυτόχρονα, είναι η συνεχής εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο και η καθοριστική τους συμβολή στη διαμόρφωση του αύριο της κυπριακής κοινωνίας.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ποιο θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Cyta;
Έχουμε επιτύχει πολλά σημαντικά για τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλο που πολλά έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της , αφορά τις υποδομές και τα δίκτυα που έχει αναπτύξει. Πέραν του τεχνολογικά άρτιου εθνικού της δικτύου, αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση του νησιού, η Cyta έχει αναπτύξει το πιο εκτεταμένο ιδιόκτητο διεθνές δίκτυο. Οι διεθνείς συνδέσεις επιτυγχάνονται μέσω του δικτύου οπτικών ινών, και μέσω τριών σταθμών υποβρυχίων καλωδίων και δύο επίγειων δορυφορικών σταθμών, με αποτέλεσμα η Κύπρος να είναι σήμερα ένας σημαντικός περιφερειακός τηλεπικοινωνιακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τι υπηρεσίες και προϊόντα παρέχετε στις επιχειρήσεις και τι νέο πρόκειται να δούμε στην αγορά στο άμεσο μέλλον;
Ως πρωτοπόρος στο τομέα ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ως ο μεγαλύτερος οργανισμός τετραπλού παιχνιδιού, εστιάζουμε στις συνολικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα δραστηριοποίησης, παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών τηλεφωνίας, κινητής, internet, cloud, δικτύωσης και φιλοξενίας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι εφάμιλλες με εκείνες που παρέχουν παγκόσμιοι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί και διευκολύνουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι σύντομα θα θέσουμε στη διάθεση των επιχειρήσεων ολοκληρωμένες λύσεις και εργαλεία κορυφαίας τεχνολογίας.

Πώς εξασφαλίζετε την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών σας;
Η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών μας διασφαλίζεται με εφεδρικά συστήματα και εναλλακτική διόδευση σε όλα τα κομβικά σημεία παροχής υπηρεσίας και με 24ωρη συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των δικτύων μας εξασφαλίζουμε τη μέγιστη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών μας. Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των υποδομών και των συστημάτων παροχής των υπηρεσιών μας θεωρούνται υποδειγματικά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί με την πιστοποίηση του πρότυπου ISO27001.
 
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πώς η Cyta μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης;

Οι σημερινές επιχειρήσεις χρειάζονται αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες, που να είναι ευέλικτες και να εξοικονομούν κόστος, όπως για παράδειγμα οι λύσεις cloud. Η Cyta, επενδύοντας στην αξιοπιστία και την ασφάλεια των υπηρεσιών της, παρέχει στους πελάτες της εκείνες τις λύσεις που χρειάζονται για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εταιρειών τους με τα πιο σύγχρονα εργαλεία επικοινωνιών και τηλεπληροφορικής.

Με ποιο τρόπο το δίκτυο οπτικών ινών μπορεί να αυξήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα μιας εταιρείας;
Το δίκτυο οπτικών ινών, χάρη στις εξαιρετικά ψηλές ταχύτητες που παρέχει, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να αναβαθμίσει τη συνολική λειτουργία της, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τομέα δραστηριοποίησής της. Συγκεκριμένα, παρέχει απεριόριστο internet, με δυνατότητα επιλογής ταχυτήτων που φθάνουν το 1Gbps και ακόμη μεγαλύτερες όπου χρειάζεται, σταθερή και αδιάλειπτη σύνδεση ταυτόχρονα για όλους τους χρήστες και όλες τις συσκευές, κάτι που μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία της επιχείρησης. Επιπλέον, με το δίκτυο οπτικών ινών επιτυγχάνεται ταχύτερη αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, γρήγορη και συνεχής πρόσβαση στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως Cloud και υψηλής ποιότητας εικόνα και φωνή για video conferencing χωρίς διακοπές.

Πώς διασφαλίζει η Cyta την ασφάλεια των χρηστών της στον διαδίκτυο;
Η Cyta διασφαλίζει ότι τα δίκτυα της είναι προστατευμένα από κυβερνοεπιθέσεις. Έχουμε επενδύσει σε τεχνολογίες άμυνας, που εγγυούνται ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιθέσεις στα δίκτυα, συνεχίζοντας παράλληλα να παρέχουμε υπηρεσίες στους πελάτες μας ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα επενδύουμε και διασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα του δικτύου με την αξιοποίηση εναλλακτικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα συνδέσεων, διοδεύσεων, εξοπλισμών και εφαρμογών.

Αξίζει να σχολιάσω, ωστόσο, ότι κάθε επιχείρηση ξεχωριστά θα πρέπει να λαμβάνει και τα δικά της μέτρα κυβερνοασφάλειας.
Το τοπίο στον τομέα των επικοινωνιών στην Κύπρο μεταβάλλεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα και σε όλα τα επίπεδα. Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση της Cyta σε ένα τόσο ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον;
Οι μεγάλες διαχρονικές δυνάμεις της Cyta βρίσκονται στην ικανότητα προσαρμογής, καινοτομίας και αξιοποίησης της συλλογικής γνώσης και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού της. Σε αυτές προστίθεται η τεχνολογική υποδομή, ένα ισχυρό διεθνές τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, η αξιοπιστία ενός μεγάλου εύρους υπηρεσιών και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών που εμπιστεύονται τον οργανισμό και έχουν χτίσει μαζί του μία ισχυρή σχέση. Καταλήγοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η Cyta θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, να εξελίσσεται και να προσφέρει σιγουριά στις επιχειρήσεις, μέσα από την ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών της και την ποιοτική εξυπηρέτησή της, με την αξιοπιστία που τη χαρακτηρίζει.
 
Fiber: Εθνικής σημασίας επένδυση
Γιατί το δίκτυο Fiber θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για την Κύπρο και πώς συμβάλλει στη μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή οικονομία;

Η ανάπτυξη του δικτύου Fiber είναι μια επένδυση εθνικής σημασίας, αφού το νέο παγκύπριο οπτικό δίκτυο της Cyta συνεισφέρει σημαντικά όχι μόνο στον τομέα της επικοινωνίας αλλά και στην οικονομία. Επίσης, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά. Με το νέο δίκτυο οπτικών ινών που αναπτύσσεται από τη Cyta και με ταχύτητες που φτάνουν το 1 Gbps και ακόμη μεγαλύτερες όπου χρειάζεται, η Κύπρος καθίσταται ένας από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς παγκοσμίως. Χάρη στο εξελιγμένο αυτό δίκτυο προσφέρονται υπηρεσίες, που όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητα, αλλά αυξάνουν και την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στη δημιουργία και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Αξιοσημείωτο είναι πως μια αύξηση της ευρυζωνικότητας, κατά 8-10%, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ μιας χώρας έως και 1,5% και να ωφελήσει την οικονομία ανάλογα.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One