Ποια είναι η Monaco Telecom που εξαγόρασε την MTN

Αναταράξεις αλλά και προσδοκίες  για ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο φέρνει η ανακοίνωση της εξαγοράς της MTN από την Monaco Telecom. Μια εταιρεία, η οποία έχει αναπτύξει μια ισχυρή τεχνολογική προσέγγιση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

H Monaco Telecom είναι ο πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό, παρέχοντας υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου και τηλεόρασης, διεθνή συνδεσιμότητα μέσω δεδομένων, καθώς και υπηρεσίες cloud και hosting. Πέραν του Μονακό, η Monaco Telecom  δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, προσφέροντας υπηρεσίες σε Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν και Κεντρική Αφρική, σε μια προσπάθεια υποστήριξης των λειτουργιών και της υποδομής των δικτύων των συγκεκριμένων χωρών. 

Διαβάστε ακόμα: ΜΤΝ: Αποχωρεί από την Κύπρο μετά από 14 χρόνια

Διαβάστε ακόμα: Η Monaco Telecom εξαγόρασε την ΜΤΝ Κύπρου

Η Monaco Telecom ανήκει σε ποσοστό 51% στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο, Xavier Niel, ιδρυτή και μεγαλύτερο μέτοχο της γαλλικής εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών Iliad SA. Το υπόλοιπο 49% κατέχει το Πριγκιπάτο του Μονακό. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2017 τα έσοδα της ανήλθαν σε €149 εκατ. ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε €53 εκατομμύρια. Το 84% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τις δραστηριότητες της εντός Μονακό, ενώ το 16% από τις διεθνείς τις δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 25% των υπηρεσιών της προσφέρεται σε καταναλωτές, το 35% σε εταιρείες και οργανισμούς ενώ το υπόλοιπο 40% σε operators. 

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2007, μετά από απόφαση της κυβέρνησης του Μονακό να ιδιωτικοποιήσει την κρατική υπηρεσία Monégasque des Téléphones. Η πλειοψηφία των μετοχών της Monaco Telecom εξαγοράστηκε από τον Γάλλο μεγιστάνα, Xavier Niel, το 2014. Έκτοτε προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα της. Τον Απρίλιο του 2017 έγινε ο πρώτος πάροχος που λάνσαρε για εμπορική χρήση το 4G δίκτυο κινητής 1Gbs, ενώ σε σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις παρέχει πρόσβαση 1Gbs σε όλα τα νοικοκυριά.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»