Διπλάσια χορηγία σε ορεινές περιοχές για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση

  28/09/2021 10:23
Διπλάσια χορηγία σε ορεινές περιοχές για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση

Διπλάσια χορηγία σε ορεινές περιοχές για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση

  28/09/2021 10:23

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε. και το Γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων, έχουν προγραμματίσει τρεις ημερίδες σε ορεινές περιοχές για ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με τα Σχέδια Χορηγιών του Ταμείου.

Τα Σχέδια Χορηγιών προκηρύσσονται κάθε χρόνο με ένα κονδύλι που αγγίζει περίπου τα €7 εκατ. και αφορούν θερμομόνωση οροφών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακού συστήματος θέρμανσης νερού σε κατοικίες. Μέσα από αυτά δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να προβούν σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και κατά συνέπεια της εξοικονόμησης χρημάτων από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και της μείωσης, του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Τα Σχέδια Χορηγιών του 2021 έχουν συνολικό προϋπολογισμό €7,7 εκατ. και αναμένεται να καλύψουν 5.500 αιτήσεις.

 

foto2

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων που αξιοποιούν τα σχέδια, λαμβάνουν διπλάσια επιχορήγηση.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας, ώρα 18.00 – 19.30.
  • Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, Πολιτιστικό Κέντρο Άγιος Αμβρόσιος, ώρα 18.00 – 19.30.
  • Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, Αίθουσα Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Παλαιχωρίου, 18.00 – 19.30.

thermo

 
Ενόψει των πιο πάνω, το ΥΕΕΒ, το Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞ.Ε. και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, καλούν τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές γύρω από τις ορεινές κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθούν οι ημερίδες, να προσέλθουν για να ενημερωθούν. Κυρίως, καλούνται οι κάτοικοι των ορεινών μας περιοχών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Σημειώνεται ότι κατά τις τρεις ημερίδες οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων θα ενημερωθούν επίσης για το σχέδιο χορηγιών του ΥΕΕΒ για ενίσχυση νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και για άλλα σχέδια που πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας