Συμπληρωματική συμφωνία στην εξαγορά της Silk Oil

Η Petrolina (Holdings) Public Ltd, όπως ανακοίνωσε στο ΧΑΚ, για ενημέρωση των μετόχων της Εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 31/12/2020, επιθυμεί συμπληρωματικά, δυνάμει των πρακτικών εξελίξεων (δεδομένα) να σημειώσει τα ακόλουθα. 

Ως αναφέρεται στην ανακοίνωση ημερομηνίας 31/12/2020, ποσό μέχρι €1.7εκ. (ποσό μεσεγγύησης), το οποίο αποτελεί μέρος του ανταλλάγματος εξαγοράς, έχει κατακρατηθεί και ενδέχεται να καταβληθεί εν όλω ή εν μέρει μετά το καθορισμό της τελικής δίκαιης αξίας (fair value) των καθαρών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της SILK OIL (net assets), η οποία θα υπολογιστεί μετά την ολοκλήρωση και ετοιμασία οικονομικών καταστάσεων της SILK OIL στη βάση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS), οι οποίες οικονομικές καταστάσεις ετοιμάζονται από ορκωτούς ελεγκτές με ημερομηνία αναφοράς 31/12/2020.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα μεταμορφωθεί το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Λεύκαρα

APS: Πουλά πολυτελές αρχοντικό στα Λατσιά (photos)

 

Με βάση την Συμφωνία Εξαγοράς οι πωλητές μέχρι 31/01/2021 έχουν την υποχρέωση όπως παραδώσουν για εξέταση, τις αναφερόμενες οικονομικές καταστάσεις της SILK OIL ως ήδη έχει ανακοινωθεί (post completion terms). Καθώς, έχει παρατηρηθεί ότι είχαν και έχουν προκύψει αντικειμενικές πρακτικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του φυσικού ελεγκτικού ελέγχου (onsite), ειδικότερα λόγω των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα (Covid-19 Restrictions), τα μέρη συμφώνησαν όπως δοθεί παράταση μέχρι 31/03/2021 και έχει υπογραφεί συμπληρωματική συμφωνία την 27/01/2021.

Ως εκ τούτου, η εξέταση της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών και ο καθορισμός του ύψους οποιασδήποτε υπεραξίας, εάν προκύπτει μετατίθεται μετά την 31/03/2021.

Όπως συμπληρώνεται, η Εταιρεία, πάντοτε με στόχο την πλήρη διαφάνεια για την ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, θα προβεί σε συμπληρωματική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω ενεργειών και αναφορά του τελικού ποσού εξαγοράς και του ύψους οποιασδήποτε υπεραξίας, εάν προκύπτει, ανάλογα με την περίπτωση.

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024