Τέσσερα νέα πρατήρια πετρελαιοειδών με πλυντήριο αυτοκινήτων

Την ανέγερση τεσσάρων πρατηρίων πετρελαιοειδών έχει εγκρίνει μέσα στο 2020 το Τμήμα Περιβάλλοντος, με το ένα από αυτά να χωροθετείται στον Αερολιμένα Πάφου. 
 
Νέο πρατήριο από «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΕΚΟ»
Στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου θα κατασκευαστεί νέο πρατήριο από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΕΚΟ», το οποίο θα περιλαμβάνει αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων, χώρο αλλαγής λαδιών, χώρο αλλαγής μικρών ελαστικών, χώρο περιποίησης αυτοκινήτων και καφετέρια για πελάτες.
 
Διαβάστε ακόμα: Ε. Ευγενίου: Τι αλλάζει πρακτικά με τη νέα συμφωνία Κύπρου – Ρωσίας
 

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση πληροφοριών, το νέο πρατήριο πετρελαιοειδών καυσίμων θα εξυπηρετεί τους χρήστες των γειτονικών βιομηχανικών και άλλων εγκαταστάσεων, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και τα εμπορικά καταστήματα. Στη πίστα θα υπάρχουν 17 χώροι στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ. Το εμβαδόν του τεμαχίου είναι 3.484 τ.μ. ενώ το εμβαδόν του έργου θα είναι 1.224 τ.μ..
 
Διαβάστε ακόμα: Toyota: Αύξησε πωλήσεις κόντρα στην πανδημία
 

Πρατήριο στον Άγιο Αθανάσιο  
Το νέο πρατήριο της Λεμεσού θα βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τον κύριο δρόμο Λεμεσού προς Λευκωσία στο κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου. Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων του έργου είναι 3.155 τ.μ. ενώ ο χώρος του πρατηρίου (αυλή) θα είναι 1872 τ.μ. και ο χώρος των κύριων κτηριακών εγκαταστάσεων θα είναι 550 τ.μ.. Θα περιλαμβάνει εννέα θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκ των οποίων η μία για ΑμεΑ, καθώς και πλυντήριο αυτοκινήτων.
 
Διαβάστε ακόμα: Οι πιο …φιλάσθενοι δημόσιοι υπάλληλοι
 
Πρατήριο με πλυντήριο οχημάτων στο αεροδρόμιο
Πρατήριο πετρελαιοειδών θα ανεγερθεί και στον Αερολιμένα Πάφου, το οποίο θα εκτελεί και άλλες εργασίες εκτός της πώλησης πετρελαιοειδών καυσίμων, όπως: αυτόματο πλυντήριο οχημάτων, έλεγχος πίεσης ελαστικών, έλεγχος και αλλαγή μηχανέλαιων. Η ανάπτυξη θα καταλαμβάνει εμβαδό 475 τ.μ. ενώ το τεμάχιο είναι έκτασης 12.041 τ.μ.. To τεμάχιο χωροθετείται στο ανατολικό άκρο της Ζώνης Αεροδρομίου, βόρεια του πρώτου κυκλικού κόμβου του Αερολιμένα και νότια του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων ενοικίασης. Θα περιλαμβάνει 14 Χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ.
 
Ανακατασκευή πρατηρίου στη Μονή
Στη Μονή της επαρχίας Λεμεσού η Petrolina (Holdings) θα προχωρήσει με κατεδάφιση, ανακαίνιση και επέκταση υφιστάμενου πρατηρίου. Με την ανακατασκευή του πρατηρίου ο χώρος και αριθμός των αντλιών δεν θα αλλάξει, ωστόσο θα δημιουργηθεί νέος χώρος στάθμευσης, πλυντήριο και χώρος περιποίησης οχημάτων ενώ θα παρέχονται και διευκολύνσεις σε ΑμεΑ- θα υπάρχουν οκτώ θέσεις στάθμευσης.

Δειτε Επισης

BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου