Οριστική ρήξη μεταξύ συντεχνιών ΑΗΚ και Λακκοτρύπη

Σε πλήρες αδιέξοδο για ακόμη μια φορά φθάνουν οι συνομιλίες με Υπουργό Ενέργειας αναφέρουν οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Συγκεκριμένα, οι συντεχνίες Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως “δυστυχώς και η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο και επήλθε οριστική ρήξη.”

Οι συντεχνίες κάνουν λόγο για “ατυχή γκάφα” του Υπουργού και του ΓΔ του Υπουργείου να προωθήσουν το διαμελισμό και την εκποίηση της ΑΗΚ μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποίησε η ΡΑΕΚ για το νέο μοντέλο αγοράς στις αρχές του 2015 και υποστηρίζουν ότι “αφού απέτυχαν, έβαλαν στόχο να πετύχουν αυτό με τέτοιο τρόπο, που το λιγότερο, δεν είναι καθόλου κολακευτικός για μια ευνομούμενη δημοκρατία και για όσους ασκούν εξουσία”.

Σήμερα επικαλούμενοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, “την προκατασκευασμένη μελέτη τους” αμφισβητούν την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από την ΑΗΚ για Λογιστικό και Λειτουργικό Διαχωρισμό και προωθούν τον καταστροφικό διαμελισμό της.

“Το Υπουργείο, με τις αβάσιμες και αστήριχτες θεωρίες του, παρόλο που κατ’ επανάληψη έμεινε εκτεθειμένο από τις τεκμηριωμένες θέσεις της ΑΗΚ και των εργαζομένων ενώπιον της αρμόδιας για την Ενέργεια Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, εντούτοις αβασάνιστα και με μια αυταρχικής μορφής εξουσία οδηγεί την ΑΗΚ προς την καταστροφή”, όπως υποστηρίζουν.

Ως εργαλείο, θα χρησιμοποιήσει την προκατασκευασμένη του μελέτη και εκμεταλλευόμενο την Τρόικα, ως μεθόδευση των σχεδίων του, θα φροντίσει να περάσει μέσω της τη διάλυση της ΑΗΚ ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

“Εμείς είχαμε συνειδητά στηρίξει τη σωστή και δύσκολη πορεία που ακολουθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού για την προσαρμογή της ΑΗΚ με τις Ρυθμιστικές Αποφάσεις και την εναρμόνιση της με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Είχαμε φροντίσει εξ υπαρχής να ενημερώσουμε σωστά το Υπουργείο, το οποίο μέχρι πρόσφατα επιδοκίμαζε τις ενέργειες και τις προσπάθειες μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024