Θετική εξέλιξη η ανακάλυψη ΦΑ στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη που αφορά την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι οι σχεδιασμοί μας σε σχέση με θέματα Ενέργειας συνεχίζονται κανονικά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για το θέμα της ανακάλυψης μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ είπε ότι «πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη. Τα πρώτα αποτελέσματα της ΕΝΙ εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου αναβαθμίζουν ενεργειακά την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία μπορεί να διαδραματίσει ακόμη περισσότερο το ρόλο εντός εναλλακτικού ενεργειακού διαδρόμου προς την Ευρώπη και όχι μόνον.  Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Αίγυπτο. Ο Υπουργός Ενέργειας είχε μακρές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Ο Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου είπε ότι ‘μαζί θα εξετάσουμε’ το θέμα. Εμείς θεωρούμε την εξέλιξη ως ιδιαίτερα θετική και η οποία ενισχύει το ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου και κατ΄ επέκταση και το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ενεργειακό χάρτη. Έχω ακούσει την κριτική που γίνεται και θα ήθελα να προτρέψω όλους να κάνουν υπομονή και πολύ σύντομα τα ίδια τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν, σε σχέση με τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, και μάλιστα εντός του επόμενου μήνα».

Κληθείς να πει κατά πόσο επηρεάζονται οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Κυβέρνησης μετά την απόφαση της Κυβέρνησης του Ισραήλ να παραπέμψει σε βάθος χρόνου την έγκριση, από τη ισραηλινή Βουλή, του θέματος εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Λεβιάθαν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι σχεδιασμοί μας συνεχίζονται κανονικά. Πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση του Ισραήλ. Βλέπετε καθημερινά πώς αλλάζουν τα δεδομένα.  Στο θέμα της Ενέργειας,  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα πρέπει να γίνονται δηλώσεις και ανακοινώσεις όταν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο να ανακοινωθεί και αφότου θα έχουν γίνει όλες οι σχετικές ενέργειες». 

 

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024