ΑΗΚ: Μείωση τιμής ηλεκτρικού 5%

Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος γύρω στο 5% για το μήνα Δεκέμβριο, ως αποτέλεσμα της μείωσης στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Όθωνας Θεοδούλου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Η αντιπροσωπεία της ΑΗΚ με επικεφαλής τον κ. Θεοδούλου ενημέρωσε τον κ. Λιλλήκα για το σχεδιασμό της Αρχής αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ημικρατικού οργανισμού.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι “θα μελετήσουμε σε βάθος (τον σχεδιασμό) και θα καταθέσουμε και γραπτώς προς το ΔΣ της ΑΗΚ τις όποιες απόψεις, εκτιμήσεις ή εισηγήσεις μας”.

Εκ πρώτης όψεως, πρόσθεσε, “θεωρώ ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και η υλοποίηση του σχεδιασμού θα προσδώσει αξία στην Αρχή”, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα “η Αρχή να παραμείνει στην ιδιοκτησία του κράτους και να μην οδηγηθεί  σε ιδιωτικά χέρια”.

“Είναι στρατηγικής σημασίας η παροχή ηλεκτρισμού και θεωρούμε ότι δεν προσφέρεται για ιδιωτικοποιήσεις” είπε, σημειώνοντας ότι μια προηγμένη χώρα όπως είναι οι ΗΠΑ, όταν έχει να αντιμετωπίσει μια φυσική καταστροφή, “περιοχές που είναι υπό ιδιωτικό καθεστώς μπορεί να μείνουν και μήνες ολόκληρους χωρίς παροχή ηλεκτρισμού”.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε παράλληλα και τις ανησυχίες της Συμμαχίας για τις πρόνοιες του Μνημονίου.

Όπως είπε,  “με βάση τις εμπειρίες που έχουμε από τη διαχείριση από πλευράς της Κυβέρνησης του θέματος των Κυπριακών Αερογραμμών, ανησυχούμε μήπως τελικά αφεθούν από την Κυβέρνηση οι δύο μεγάλοι μας οργανισμοί, η ΑΗΚ και η Cyta, να οδηγηθούν σε ένα μαρασμό για να έχουν την έκβαση των ΚΑ”.

“Ως Συμμαχία Πολιτών θα σταθούμε δίπλα από το ΔΣ και από τους εργαζομένους της ΑΗΚ για να πετύχει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση με στόχο να παρέχουμε τις υψηλότερες δυνατές υπηρεσίες  προς τους Κύπριους καταναλωτές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος”.

Εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίηση της Συμμαχίας για το γεγονός ότι η Αρχή “σχεδιάζει και την παρέμβαση της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας”.

Από την πλευρά του,  ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Όθωνας Θεοδούλου είπε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών “για την πολύ σοβαρή δουλεία που γίνεται στον Οργανισμό μας για εξορθολογισμό και μεταρρύθμιση”.

Η ΑΗΚ, είπε, “βρίσκεται στο μέσο μιας επίμονης και επίπονης διαδικασίας για εξορθολογισμό”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Θεοδούλου είπε ότι     
λόγω της διεθνούς μείωσης της τιμής των καυσίμων, οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος “θα παρουσιάζουν μια σημαντική μείωση γύρω στο 5%”.

Ανέφερε επίσης ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσει να μειώνεται “εφόσον συνεχιστεί η μείωση των διεθνών τιμών στα υγρά καύσιμα”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024