Λακκοτρύπης: Ενδιαφέρον Ομάν για κυπριακή ΑΟΖ

Το "διακαές ενδιαφέρον" του Ομάν για εμπλοκή στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργκος Λακκοτρύπης.

Το Ομάν «ενδιαφέρεται διακαώς» να εμπλακεί στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη μονοήμερη επίσκεψή του στο σουλτανάτο, όπου συναντήθηκε με τους υπουργούς Ενέργειας, Τουρισμού και Εμπορίου της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές της Κύπρου στους διάφορους τομείς.

«Η χώρα ενδιαφέρεται διακαώς να εμπλακεί στα ενεργειακά της Κύπρου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου», είπε ο κ. Λακκοτρύπης. Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα θέματα αυτά στην πορεία, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στο σουλτανάτο.

Για τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι προχωρά κανονικά. Είπε ότι η γεώτρηση έχει προχωρήσει ήδη σε συγκεκριμένο βάθος, επανέλαβε όμως ότι δεν θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, έως ότου υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για το κράτος, όσο και για τις εταιρείες τις ίδιες», τόνισε.

Ερωτηθείς εξάλλου κατά πόσο έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία για την επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην Κύπρο, απάντησε ότι έχουν προταθεί ημερομηνίες, εντός του 2014 και αναμένεται απάντηση από την αιγυπτιακή πλευρά.

Για τον ΚΟΤ

Ο κ. Λακκοτρύπης ρωτήθηκε και για τις αλλαγές που προωθούνται στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), στον απόηχο έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που αναφερόταν -μεταξύ άλλων- σε αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση. Είπε ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα υλοποιούνται εντός αυτής της εβδομάδας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ΚΟΤ. «Προχωράμε για να δούμε πώς ο οργανισμός θα λειτουργεί πιο εύρυθμα, με πλήρη διαφάνεια και για το καλό του τουριστικού μας προϊόντος», είπε. Ερωτηθείς αν ο ΚΟΤ θα ενταχθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε ότι στο παρόν στάδιο εξετάζεται η εσωτερική αναδιοργάνωση του Οργανισμού, ενώ το θεσμικό του πλαίσιο θα εξεταστεί τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024