Έψαλαν στους τροϊκανούς τα περί… ρεύματος

Έντονα παράπονα για την ψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο και τις συνέπειες που έχει αυτό στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στα νοικοκυριά, μετέφεραν στους τεχνοκράτες της Τρόικα επηρεαζόμενοι φορείς. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και οι επιπτώσεις του στην κυπριακή οικονομία τέθηκε στο επίκεντρο των επαφών τεχνοκρατών της Τρόικα με εμπλεκόμενους φορείς στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Ο εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ για θέματα ενέργειας Δήμος Μουσκής κατήγγειλε ότι με το τόσο ψηλό ύψος του ηλεκτρισμού στην Κύπρο, οι βιομήχανοι στην Κύπρο δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, ούτε καν στον τόπο τους, πόσο μάλλον, όπως είπε, να κάνουν και εξαγωγές.Το κόστος του βιομηχανικού ρεύματος είναι, όπως είπε, 2 με 3 φορές ψηλότερο από οποιανδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ για θέματα βιομηχανίας, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης απεκάλυψε πως οι τροϊκανοί ρώτησαν γιατί οι βιομήχανοι δεν προβαίνουν σε αυτοπαραγωγή, δηλαδή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για να καλύψουν μέρος του ηλεκτρισμού που χρειάζονται.Ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι τους απάντησε πως τα σχέδια της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ για αυτό το θέμα είναι «δώρο – άδωρο», διότι με τόσους όρους και παραθυράκια δεν συμφέρει σε κανέναν να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά.

Η Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καταναλωτών Φρύνη Μιχαήλ δήλωσε ότι η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού είναι λόγω του ψηλού κόστους. Ζήτησε από την ΑΗΚ να αυξήσει την παραγωγικότητα της και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος όπως το κόστος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενσωματώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό και να μην το επωμίζεται ο καταναλωτής.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για την Ελεύθερη Ανταγωνιστική Αγορά Ενέργειας, Παύλος Λιασίδης, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι είπε στους Τροϊκανούς πως η αγορά ενέργειας πρακτικά δεν έχει ανοίξει ακόμη διότι έχει αποτύχει στην αποστολή του το σύστημα που έχουν εφαρμόσει οι τέσσερις τελευταίες κυβερνήσεις. Και αυτός είναι ο λόγος που ο καταναλωτής δεν μπορεί να απολαύσει μια λογική τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024