Ελληνική: Πόσοι φεύγουν πρόωρα και το κόστος του σχεδίου εθελούσιας

InBusinessNews  29/11/2022 17:02
Ελληνική: Πόσοι φεύγουν πρόωρα και το κόστος του σχεδίου εθελούσιας

Ελληνική: Πόσοι φεύγουν πρόωρα και το κόστος του σχεδίου εθελούσιας

InBusinessNews  29/11/2022 17:02

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης, σύμφωνα με τη στρατηγική της τράπεζας για μείωση του λειτουργικού της κόστους και για επίτευξη επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας.

Διαβάστε εδώ: Ελληνική Τράπεζα: Ο ποσοτικός στόχος που πιάνει και η επόμενη μέρα

Το Σχέδιο προσφέρθηκε σε υπαλλήλους της τράπεζας και των θυγατρικών εταιρειών της για εθελούσια αποχώρηση από τον όμιλο με την καταβολή ενός εφάπαξ χαριστικού (ex-gratia) ποσού.

Περίπου 450 υπάλληλοι (περίπου το 17% των υπαλλήλων του ομίλου) έχουν εγκριθεί να συμμετάσχουν στο Σχέδιο με αναμενόμενο συνολικό κόστος για τον όμιλο ύψους περίπου €70. εκατ.

Το κόστος του Σχεδίου αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για την τριμηνία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών ανέρχεται περίπου στα €30 εκατ., με την αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους να αρχίζει από το 2023, εξαιρουμένων οποιωνδήποτε αυξήσεων μισθού για το υπόλοιπο προσωπικό.

Ο  Πέτρος Αρσαλίδης, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του Σχεδίου σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία αναδιοργάνωσης της τράπεζας και στις προσπάθειές της να ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική της θέση.

Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που αποχωρούν από τον Όμιλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και να διαβεβαιώσω τους πελάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη για την ισχυρή δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας