Ο Andrea Enria στο Banking Forum & Fintech EXPO με πρόσκληση Ηροδότου

InBusinessNews  22/11/2022 06:50
Ο Andrea Enria στο Banking Forum & Fintech EXPO με πρόσκληση Ηροδότου

Ο Andrea Enria στο Banking Forum & Fintech EXPO με πρόσκληση Ηροδότου

InBusinessNews  22/11/2022 06:50

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, ανάμεσα στο υπόλοιπο ούτως ή άλλως εξαιρετικού ενδιαφέροντος θεματολόγιο που περιλαμβάνει, θα λάβει χώρα κατά το 10ο Banking Forum & Fintech EXPO, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σε μια εποχή κατά την οποία ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με ποικιλόμορφες πολλαπλές προκλήσεις, το νέο περιβάλλον εντός του οποίου καλούνται να λειτουργήσουν οι τράπεζες θα σκιαγραφήσουν και θα συζητήσουν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Andrea Enria. 


Διαβάστε ακόμα:

Ο Andrea Enria θα συμμετάσχει στο Forum και δη στη συζήτηση διαδικτυακά, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Διοικητής Ηροδότου. Τη συζήτηση, υπό τον τίτλο «Challenges for banks in a new operating environment», θα συντονίζει ο Χρυσόστομος Κρητιώτης, managing director της Logicom Solutions.

Η συμμετοχή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο 10ο Banking Forum & Fintech EXPO αποτελεί ένα εξέχουσας σημασίας γεγονός, δεδομένου ότι, πέραν του θεσμικού του ρόλου, πρόκειται για μια εγνωσμένου κύρους και στάτους προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό στερέωμα, έχοντας υπηρετήσει και στο παρελθόν από καίριες θέσεις και αξιώματα.

Ο Andrea Enria θα μοιραστεί με τους συνέδρους τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία που διαθέτει, αποτυπώνοντας μαζί με τον Κωνσταντίνο Ηροδότου, κατά τον καλύτερο και εγκυρότερο τρόπο, το νέο λειτουργικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι τράπεζες καλούνται να δραστηριοποιηθούν.

Η παρουσία του Andrea Enria στο 10ο Banking Forum & Fintech EXPO φέρει την σφραγίδα και αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Διοικητή Κωνσταντίνου Ηροδότου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την τεράστια εκτίμηση της οποίας τυγχάνει όχι μόνο ανάμεσα στους συναδέλφους του στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και ανάμεσα στους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσκληση του κ. Ηροδότου βρέθηκε στην Κύπρο και συνήλθε σε διήμερη συνεδρία στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη το Δ.Σ. της ΕΚΤ, ενώ επίσης κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητική της Κεντρικής Τράπεζας, συμμετείχαν σε συζήτηση στο πλαίσιο του Limassol Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Mario Centeno.

Των πιο πάνω είχε προηγηθεί βεβαίως τον περασμένο Μάρτιο η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο-κατόπιν και πάλι πρόσκλησης τoυ Διοικητή Κωνσταντίνου Ηροδότου- της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

  • Ποιος είναι ο Andrea Enria

Ο Andrea Enria ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2019. Προηγουμένως, από τον Μάρτιο του 2011, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Πιο πριν διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος Εποπτικών Κανονισμών και Πολιτικών της Banca d’ Italia και γενικός γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας.

Κατείχε επίσης τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Εποπτείας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πριν ενταχθεί στην ΕΚΤ εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και στη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Banca d’ Italia.

Ο κ. Enria κατέχει πτυχίο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Bocconi και πτυχίο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας