powered by

Τρ. Κύπρου: Κίνηση στήριξης από το Senvest

Διαρκής κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Πέραν από το ενδιαφέρον που γνωστοποίησε το επενδυτικό ταμείο Lone Star, τις τελευταίες μέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα με αποκορύφωμα την κίνηση που έκανε το επενδυτικό ταμείο Senvest Management για απόκτηση ακόμα ενός εκατομμυρίου μετοχών της τράπεζας. Κίνηση που γνωστοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και με την οποία το ποσοστό του ταμείου στη μετοχική δομή της τράπεζας αυξήθηκε από 7.11% σε 7.79%. To Senvest παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας μετά από τη Lamesa Investments Limited (9.27%) και την Carval Investors (8.75%), σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους μετόχους.  

Το Senvest έχει κτίσει εδώ και χρόνια ισχυρή θέση στη μετοχική δομή της Τράπεζας Κύπρου την οποία ενίσχυε σταδιακά και φαίνεται πως ένεκα των τελευταίων εξελίξεων την ισχυροποιεί.

Διαβάστε εδώ: Τρ. Κύπρου: Φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από Lone Star Funds

Πράγματι, πηγές που πρόσκεινται στο επενδυτικό ταμείο Senvest σχολίασαν στο InBusinessNews πως πρόκειται για μία κίνηση που επιβεβαιώνει την στήριξη στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις του αλλά και τις προοπτικές και την αξία της τράπεζας. Δήλωση που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη πως το επενδυτικό ταμείο δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ της τράπεζας.

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ