powered by

Τρ. Κύπρου: Κίνηση στήριξης από το Senvest

Διαρκής κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Πέραν από το ενδιαφέρον που γνωστοποίησε το επενδυτικό ταμείο Lone Star, τις τελευταίες μέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα με αποκορύφωμα την κίνηση που έκανε το επενδυτικό ταμείο Senvest Management για απόκτηση ακόμα ενός εκατομμυρίου μετοχών της τράπεζας. Κίνηση που γνωστοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και με την οποία το ποσοστό του ταμείου στη μετοχική δομή της τράπεζας αυξήθηκε από 7.11% σε 7.79%. To Senvest παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας μετά από τη Lamesa Investments Limited (9.27%) και την Carval Investors (8.75%), σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους μετόχους.  

Το Senvest έχει κτίσει εδώ και χρόνια ισχυρή θέση στη μετοχική δομή της Τράπεζας Κύπρου την οποία ενίσχυε σταδιακά και φαίνεται πως ένεκα των τελευταίων εξελίξεων την ισχυροποιεί.

Διαβάστε εδώ: Τρ. Κύπρου: Φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από Lone Star Funds

Πράγματι, πηγές που πρόσκεινται στο επενδυτικό ταμείο Senvest σχολίασαν στο InBusinessNews πως πρόκειται για μία κίνηση που επιβεβαιώνει την στήριξη στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις του αλλά και τις προοπτικές και την αξία της τράπεζας. Δήλωση που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη πως το επενδυτικό ταμείο δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ της τράπεζας.

Δειτε Επισης

Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank
Τι περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες από τα stress tests-Για ποιους κινδύνους προετοιμάζεται η εποπτεία
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες