Τρ. Κύπρου: Φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από Lone Star Funds

InBusinessNews  19/08/2022 20:06
Τρ. Κύπρου: Φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από Lone Star Funds

Τρ. Κύπρου: Φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από Lone Star Funds

InBusinessNews  19/08/2022 20:06

Η Τράπεζα Κύπρου φέρεται να απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την Lone Star Funds έναντι 1,51 ευρώ ανά μετοχή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg. 

Ο όμιλος ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων επιβεβαίωσε πάντως ότι είχε κάνει την πρόταση (σε μετρητά) σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, η οποία δημοσιεύτηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η Lone Star έχει προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. στις 30 Σεπτεμβρίου για να ανακοινώσει εάν θα προχωρήσει σε νέα προσφορά. Εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου, όπως αναφέρει το Bloomberg, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου διέγραφαν νωρίτερα την Παρασκευή άλμα έως και 23%. Η μετοχή σημείωνε άνοδο 8% στις 6.11 μ.μ. ώρα Κύπρου στο Λονδίνο, δίνοντάς στην τράπεζα κεφαλαιοποίηση περί των 455 εκατομμυρίων λιρών(537 εκατομμυρίων δολαρίων).

Στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου(ΧΑΚ) οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου προσέλκυσαν την Παρασκευή το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον με €252.158 (άνοδος 3,52% - τιμή κλεισίματος €1,17), ενώ σε εβδομαδιαία βάση οι μετοχές της τράπεζας κατέγραψαν άνοδο 8,80%. 

Διαβάστε εδώ: ΧΑΚ: Σημαντικά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές την Παρασκευή 

Η Lone Star, με έδρα το Ντάλας, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρο John Grayken, έχει ιστορικό επενδύσεων σε τράπεζες και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τη γερμανική IKB Deutsche Industriebank και την πορτογαλική Novo Bancο.

Στο δημοσίευμά του, το Bloomberg σημειώνει πως Τράπεζα Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, προσφέροντας τα πάντα από λιανική και εμπορική τραπεζική έως ασφάλειες ζωής και γενικής χρήσης. «Η εταιρεία», συνεχίζει, «η οποία έχει τις ρίζες της στα τέλη του 19ου αιώνα, αντιμετώπισε μια "βαριά" αναδιάρθρωση το 2013 στον απόηχο της ελληνικής κρίσης χρέους».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «ως μέρος του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ εκείνη την εποχή, η Τράπεζα Κύπρου απορρόφησε τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και ανακεφαλαιοποιήθηκε μέσω της μετατροπής των καταθέσεων σε μετοχές».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας