Αυτό είναι το Δ.Σ. της ECOMMBX-Γνωριμία με τα μέλη του

Αξιοποιώντας την ευρεία τεχνογνωσία, εξειδίκευση και εμπειρία της, η Ecommbx στοχεύει στο να αναβαθμίσει την υποδομή της ψηφιακής τραπεζικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Με γνώμονα αυτό, ενεργεί ως μια ενιαία μονάδα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος, κάτι που χαρακτηρίζει και καθένα από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, τα οποία και παρουσιάζουμε.

 

Μαρία Θεοδώρου

Ιδιότητα στην Ecommbx: Εξωτερική σύμβουλος από τον Μάρτιο του 2021.

Παρουσία στο Δ.Σ.: Μετά την έγκριση της άδειας, Μη ανεξάρτητο μέλος του MB ή Μη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος MB ή Μη εκτελεστική διευθύντρια του MB.

Έργο που επιτελεί: Ως μέλος του Chartered Institute of Bankers του Λονδίνου, μαζί με την πολυετή εμπειρία της, δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να εδραιωθεί στον τραπεζικό τομέα.

Εργασιακή εμπειρία: Εργάστηκε στην HSBC για περισσότερα από 16 χρόνια ως senior dealer και treasurer, όπου και έτυχε αναγνώρισης ως μια εκ των 50 κορυφαίων επαγγελματιών της HSBC. Ακόμα, εντάχθηκε στο δυναμικό της TFI ως chief operating officer το 2007. Στη συνέχεια, ανέλαβε επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ πριν προαχθεί στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Όραμα: Να είναι η Ecommbx η πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Κύπρο.

 

Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης

Παρουσία στο Δ.Σ.: Προτεινόμενος μετά την έγκριση της άδειας.

Εργασιακή εμπειρία: Πρόεδρος ΚΕΒΕ

Όραμα: Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια καινούργια μοντέρνα Τράπεζα, η οποία με την εκμετάλλευση τεχνολογιών αιχμής θα προσφέρει στους Κύπριους και ξένους επιχειρηματίες την ευκαιρία να κάνουν τις συναλλαγές τους και να διεκπεραιώνουν τις πληρωμές τους με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Να τους παρέχει, επίσης, μοναδικά τραπεζικά εργαλεία που να τους βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους εργασιών και επενδύσεων, με απώτερο σκοπό μια ασφαλή κερδοφορία. Στοχεύουμε σε εταιρικούς πελάτες, αλλά και εταιρείες διεθνών συναλλαγών που χρειάζονται έναν τραπεζικό εταίρο κορυφαίας αιχμής και αξιοπιστίας.

 

Ιωάννης Γεωργούλας

Ιδιότητα στην Ecommbx: Μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος.

Παρουσία στο Δ.Σ.: Δύο χρόνια.

Έργο που επιτελεί: Μαζί με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θέτουν τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας και βεβαιώνονται ότι ακολουθούνται οι αποφάσεις του συμβουλίου. Συμβάλλει στη διαφύλαξη της καλής φήμης της εταιρείας και προωθεί τα συμφέροντά της όπου χρειάζεται.

Εργασιακή εμπειρία: Είναι ο σύμβουλος των συνεδρίων του Economist για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Δ.Σ. της FXCM EU Ltd. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διορισμένος από το Υπουργικό Συμβούλιο, και εκτελεστικός διευθυντής του International Presidential Business Advisory Council υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει ιδρύσει εταιρείες στον τομέα της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, είναι πιστοποιημένος διευθυντής με εξειδίκευση στις τράπεζες από το INSEAD και πιστοποιημένος από το Chartered Banker Institute.

Όραμα: Να καταστεί η Ecommbx μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκόσμια στον τομέα της, βοηθώντας την Κύπρο να γίνει κέντρο για εταιρείες fintech, φέρνοντας επενδύσεις, τεχνολογία και εξιδεικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα.

 

Μάριος Ηλιάδης

Παρουσία στο Δ.Σ.: Προτεινόμενος πρόεδρος Δ.Σ. μετά την έγκριση της άδειας.

Έργο που επιτελεί: Ως μέλος του συμβουλίου συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής της εταιρείας.

Εργασιακή εμπειρία: Ιδρυτής της Eliades & Partners. Μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το 2014, στις διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό.

Όραμα: Να συμβάλει στην ανάδειξη της Ecommbx ως της πρωτοπόρας εταιρείας τεχνολογίας στον τομέα της και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της οικονομίας σε οικονομία τεχνολογικής αιχμής.

 

Γιώργος Παπαδόπουλος

Ιδιότητα στην Ecommbx: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Παρουσία στο Δ.Σ.: Δύο χρόνια.

Έργο που επιτελεί: Αρμόδιο μέλος του Δ.Σ. σε θέματα συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για την παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Επίσης, έχει ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας.

Εργασιακή εμπειρία: Ασκεί τη δικηγορία τα τελευταία 13 χρόνια με ειδίκευση το εταιρικό και διοικητικό δίκαιο, προσφέροντας νομικές υπηρεσίες σε κυπριακές και ξένες εταιρείες, αλλά και σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου.

Όραμα: Η δημιουργία ενός υγιούς, πρωτοπόρου και σύγχρονου χρηματοοικονομικού ιδρύματος, το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πελάτες του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας του μέλλοντος.  

 

Χρυστάλλα Νεοφύτου

Ιδιότητα στην Ecommbx: Μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της Ecommbx, με έμφαση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων και συνολικής συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Εργασιακή εμπειρία: Δικηγόρος με 15ή εμπειρία στα θέματα τραπεζικού δικαίου και του δικαίου παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Όραμα: Το όραμά μου είναι η Ecommbx να εδραιωθεί ως η πρώτη Fintech τράπεζα στην Κύπρο και να προσφέρει ψηφιακές τραπεζικές λύσεις με έμφαση στην ασφάλεια, την καινοτομία και τον ανταγωνισμό. Λύσεις οι οποίες θα βασίζονται σε εκτεταμένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της για περισσότερη άνεση, ταχύτητα και φιλικότητα προς τους πελάτες της. Να αποτελέσει εκείνη την πρωτοποριακή ψηφιακή  χρηματοπιστωτική πλατφόρμα που θα κάνει δυνατή τη δημιουργία νέων προϊόντων, που ήταν αδύνατον να φανταστούμε ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν.

 

 

Δειτε Επισης

Μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο δείχνουν τα πρακτικά της ΕΚΤ... «Δημιουργείται το υπόβαθρο»
Φρανκ Έλντερσον (EKT): «Πιθανότητα» η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο
Ελληνική Τράπεζα: Στις 24 Μαΐου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου
Ο δρόμος προς την ψηφιακή ανθεκτικότητα...Πού βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με τον κανονισμό DORA
Σημαντικό ενδιαφέρον δικαιούχων δανειοληπτών για το νέο σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ σε συνεργασία με doValue Cyprus
Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για τα επιτόκια μετά τον Ιούνιο
Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής
Αύξηση καταναλωτικών επιτοκίων, μείωση στεγαστικών τον Μάρτιο
Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για την Ελληνική Τράπεζα
Γιατί οι τραπεζικοί κολοσσοί συρρέουν στο Ριάντ