Themis Portfolio Management: Στόχος η επιτυχής διαχείριση ΜΕΔ

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του νησιού να μειώσουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης χαρτοφυλακίων. Αυτό συνδυάστηκε με το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, να επενδύσουν σε ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να έχουν ένα ασφαλές οικονομικό μέλλον στο νησί. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να ιδρυθεί και η Themis Portfolio Management.

Η ίδρυση της εταιρείας

Σκοπός της ίδρυσης της Themis Portfolio Management ήταν να αναλάβει τη διαχείριση ενός μέρους των ΜΕΔ της Τράπεζας Κύπρου, ύψους περίπου €2,2 δισ., τα οποία αποκτήθηκαν μέσω των επενδυτικών ταμείων που είναι συνδεδεμένα με την Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO).

Ουσιαστικά, η εταιρεία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυπριακής οικονομίας να αναπροσαρμόσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα οποία είναι εξασφαλισμένα με ακίνητα, βοηθώντας τους δανειολήπτες να βρουν λύσεις που ταιριάζουν στο προφίλ τους.

Το επιχειρηματικό μοντέλο

Το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί η Themis Portfolio Management, έχει ως στόχο την αποτελεσματική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της εταιρείας αξιολογεί κάθε περίπτωση χωριστά και με συστηματικό τρόπο, με σκοπό να σχεδιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες.

Η διαχείριση των χαρτοφυλακίων γίνεται με υπευθυνότητα, επιδιώκοντας πάντα τη συνεχή εξέλιξη μέσα από τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που βοηθούν την εταιρεία να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Η αγορά παγωτού στην Κύπρο-Τι λένε οι πρωταγωνιστές

100+ ταξιδιωτικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα

Οι στόχοι της εταιρείας 

Στόχος της εταιρείας είναι να προτείνει πάντοτε λειτουργικές λύσεις για τους δανειολήπτες, δημιουργώντας έτσι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας. Προς επίτευξη του στόχου αυτού, η εταιρεία στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου, έμπειρους επαγγελματίες στον συγκεκριμένο τομέα και συνεργάζεται ίσως με τους καλύτερους σε θέματα ακινήτων στο νησί, για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων.

Επιπλέον, ο χειρισμός του προβλήματος με υπευθυνότητα, η αναζήτηση εξωδικαστικών λύσεων, η διαφάνεια, η σωστή ενημέρωση, ο επαγγελματισμός και η αξιοπιστία αποτελούν επίσης, σημαντικούς στόχους για την εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, οι δανειολήπτες μπορούν να εμπιστευτούν τη ρύθμιση των οφειλών τους στα έμπειρα στελέχη της Themis Portfolio Management.

Διαχείριση ακινήτων 

Σε ό,τι αφορά τον τομέα διαχείρισης ακινήτων, τις εργασίες αναλαμβάνει η Themis Real Estate. Κύρια αποστολή της εν λόγω εταιρείας είναι να αποτελέσει τη βασική επιλογή για κάθε πιθανό αγοραστή ακινήτου.

Η Themis Real Estate παρέχει ευκαιρίες αγοράς ακινήτων σε όλη την Κύπρο, με ένα εύρος τιμών και επιλογών, προσιτών σε όλους. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τεμάχια γης, κατοικίες και εμπορικά ακίνητα, σε μια ευρεία γεωγραφική κλίμακα, στην αστική και αγροτική Κύπρο.

Μελετώντας με ακρίβεια όλα τα στάδια απόκτησης ιδιοκτησίας, η Themis Real Estate έχει διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό εξυπηρέτησης, μέσω του οποίου προβλέπει τις απαιτήσεις των πελατών της, με σκοπό να παρέχει τις κατάλληλες επιλογές και τις καλύτερες λύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων, η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Resolute, έναν από τους πιο έμπειρους ειδικούς στον τομέα. Η ενέργεια αυτή, αποτελεί εγγύηση για μια αποτελεσματική συνεργασία.

Λειτουργία εταιρείας 

Σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της, η Themis Portfolio Management φροντίζει να παρέχει ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, να προσφέρει ευκαιρίες και να ανταμείβει κάθε προσπάθεια. Επιπλέον, προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Και αυτό, γιατί η σωστή διαχείριση δεδομένων, βοηθά την εταιρεία να είναι πιο αποτελεσματική σε κάθε πτυχή των εργασιών της.

Σχέσεις με τους πελάτες 

Η εταιρεία εργάζεται βήμα-βήμα μαζί με τους πελάτες της, ούτως ώστε να βρίσκουν πάντα λύσεις από κοινού, γεγονός όμως που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τους ίδιους τους πελάτες της.

Ωστόσο, η βαθιά γνώση, η πολύχρονη πείρα, η τεχνογνωσία και οι άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες που διαθέτει σήμερα η Themis Portfolio Management, της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει πιο εύκολα αυτού του είδους τις καταστάσεις και να ενθαρρύνει τους πελάτες της. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι πολλοί από τους δανειολήπτες είναι πιο πρόθυμοι να βρουν μια συναινετική λύση.

Η εταιρεία στο μέλλον 

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την προηγμένη τεχνολογία, με ειλικρινή επικοινωνία και θέτοντας τον δανειολήπτη στο επίκεντρο, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες της.

Με το ίδιο σκεπτικό θα πορευτεί και στο μέλλον, μελετώντας την αγορά και αξιολογώντας δεδομένα και τυχόν ευκαιρίες που θα προκύψουν, με σκοπό να αναλάβει τη διαχείριση και άλλων χαρτοφυλακίων. Γι’ αυτό άλλωστε, η Themis Portfolio Management παρακολουθεί συνεχώς τυχόν ενημερώσεις που αφορούν στον τομέα και είναι έτοιμη να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή.

Δειτε Επισης

Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Επικύρωσε απόφαση ακύρωσης διοικητικών προστίμων στην Τράπεζα Κύπρου από την ΕΚΚ το Ανώτατο
ΕΚΚ: Δράσεις προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος