Ε. Κοντού: Το ηλεκτρονικό χρήμα και ο στόχος της SEPAGA (video)

Αδιαμφησβήτητα το ηλεκτρονικό χρήμα κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο έδαφος, ειδικότερα στην εποχή που διανύουμε, όπου η πανδημία έχει επισπεύσει τη μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η SEPAGA, μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων προς τις επιχειρήσεις, που αφορούν τη διαχείριση πληρωμών και συναλλαγών.

Η Έλενα Κοντού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SEPAGA, σε συνέντευξή της στο InBusiness TV, αναφέρει μεταξύ άλλων, τους στόχους της εταιρείας, τις εκτιμήσεις της για το μέλλον του τομέα, καθώς και τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κυπριακές επιχειρήσεις σε θέματα τεχνολογίας.

Περιγράψτε μας τις υπηρεσίες που παρέχει η Sepaga, ειδικότερα τις εξειδικευμένες που αφορούν τις επιχειρήσεις...
Μέσω της εξειδικευμένης μας διαδικτυακής πλατφόρμας, προσφέρεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, από τοπικά καταστήματα και μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, να διαχειρίζονται και να εκτελούν τις πληρωμές και τις συναλλαγές τους, έχοντας πρόσβαση και πλήρη ενημέρωση των κινήσεων και των κεφαλαίων τους όλο το 24ωρο, σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως είναι τα unique Ibans, wire payments, e-wallet accounts, currency conversion και έκδοση Prepaid Cards.

Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα της SEPAGA στην Κύπρο;
Η ομάδα μας επί του παρόντος αποτελείται από δεκαπέντε νεαρούς επαγγελματίες με ειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως νομικά, compliance, πληροφορική, λογιστική, επιχειρηματική ανάπτυξη κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μεγαλομέτοχοι 20+5 εταιρειών της Κύπρου

Odyssey: Βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε θέματα τεχνολογίας για τις κυπριακές εταιρείες;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός των κυπριακών εταιρειών, αφού αυτό προϋποθέτει-πέραν του τεχνολογικού παράγοντα φυσικά–την αλλαγή της κουλτούρας σε όλο το φάσμα του χρηματοοικονομικού ιστού, αλλά και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Σίγουρα η πανδημία έχει επισπεύσει την μετάβαση προς τον ψηφιακό τρόπο διεκπεραίωσης των διαδικασιών. Η πρόκληση είναι να τεθούν ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα διευκολύνει την ευέλικτη και γρήγορη ανταπόκριση στο σημερινό ραγδαία μεταβαλλόμενο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του επιχειρηματικού κόσμου μέσα από την ορθολογιστική αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Πώς βλέπετε το μέλλον του ηλεκτρονικού χρήματος, τόσο στην Κύπρο όσο διεθνώς;
Το ηλεκτρονικό χρήμα, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, ολοένα και κερδίζει περισσότερο έδαφος, αφού αποτελεί μια λύση που προσφέρει ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλεονέκτημα. Η ανταλλαγή κεφαλαίων μέσω διαδικτύου, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και όλα όσα αντιπροσωπεύει το ηλεκτρονικό χρήμα, διασφαλίζουν την επιχειρηματική συνέχεια, αφού δεν επηρεάζονται από περιορισμούς και δυσκολίες στις μετακινήσεις και στην face to face επικοινωνία. Η πανδημία μας δίδαξε ότι η ανάγκη για λύσεις που εκμηδενίζουν την απόσταση και προσφέρουν ταχύτητα και ασφάλεια είναι ακόμα πιο επιτακτική από ποτέ, και σίγουρα το μέλλον του ηλεκτρονικού χρήματος προμηνύεται λαμπρό.

Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας;
Στόχος μας είναι η εγκαθίδρυσή μας ως ένας από τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία ηλεκτρονικού χρήματος, τόσο στην κυπριακή όσο και στην ευρωπαϊκή και ευρύτερη αγορά. Με τη χρηματοοικονομική τεχνολογία να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια χαράσσοντας την πορεία και καθορίζοντας το μέλλον του τομέα, στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στην καρδιά των εξελίξεων, προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνολογίες που καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών του σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η παρουσίαση νέων καινοτόμων λύσεων, η περαιτέρω επένδυση στην έρευνα καθώς και η δημιουργία στρατηγικών συμφωνιών με οργανισμούς ή / και τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου