ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενεργητικό με ακίνητα €657 εκατ.

Ακίνητη περιουσία αξίας €657 εκατ. περιλαμβάνεται στα στοιχεία ενεργητικού της ΚΕΔΙΠΕΣ για το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ σημειώνεται πως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις ακινήτων ανήλθαν στα €36,6 εκατ., ενώ για το ενιάμηνο του 2020 ακίνητα ύψους €13 εκατ. πωλήθηκαν μέσω δημοπρασιών.

Οι ανακτήσεις ακινήτων έναντι ανταλλαγής χρέους ανήλθαν σωρευτικά σε €293,7 εκατ. (εκ των οποίων €11,9 εκατ. ανακτήσεις μετά από αποτυχημένες δημοπρασίες). Οι πωλήσεις από το απόθεμα ακινήτων ανήλθαν σε €232 εκατ. εκ των οποίων €36,6 εκατ. ολοκληρώθηκαν το τρίτο τρίμηνο 2020 αυξημένες κατά €24,6 από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Στις σημαντικές πωλήσεις ακινήτων, παρά την πανδημία, έχουν συμβάλει σημαντικά οι εκστρατείες προώθησης ακινήτων μεσαίας εμπορευσιμότητας που υλοποιούνται από την Altamira.

Διαβάστε ακόμα:

Α. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ πρέπει να είναι good listener

Οι νικητές των 7ων KEBE Business Leader Awards



Σημειώνεται πως ακίνητη περιουσία ύψους €140 εκατ. έχει εξαιρεθεί από ενέργειες για πώληση και θα μεταφερθεί στο Κράτος ως αποπληρωμή κρατικής βοήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας εκτιμήσεων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.


 

ΑΠΟΘΕΜΑ
Το απόθεμα ακινήτων προς πώληση αποτελείται κυρίως από μεσαίας εμπορευσιμότητας και αξίας ακίνητα. Τα ακίνητα στη Λευκωσία αντιπροσωπεύουν
το 39,5% του συνολικού αποθέματος, ενώ υπάρχει ευρεία διασπορά σε όλες τις επαρχίες. Συνολικά 710 ακίνητα ύψους €4 εκατ. πωληθήκαν μέσα σε 1 χρόνο από την ανάκτησή τους, σημειώνοντας δυνατό αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά με εξαίρεση την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου 2020 λόγω πανδημίας
 

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Οι σωρευτικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων μέσω της Altamira μέχρι 30/09/2020 ανήλθαν σε €245,1εκατ. και οι σωρευτικές εισπράξεις από ενοίκια ανήλθαν σε €9,5 εκατ. Οι εισπράξεις από πωλήσεις του Γ’ Τριμήνου 2020 ανήλθαν  σε €33,8 εκατ. με αύξηση κατά 57,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, περίπου σταθερές σε σχέση με το Γ’ Τρίμηνο 2019. Τα ενοίκια είχαν επίσης αύξηση κατά 31,2% από το προηγούμενο τρίμηνο και 40% από το Γ’ Τρίμηνο του 2019.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου