Φ. Στασόπουλος: Κανονικά οι δόσεις της πλειοψηφίας μετά το μορατόριουμ

InBusinessNews  01/12/2020 11:27
Φ. Στασόπουλος: Κανονικά οι δόσεις της πλειοψηφίας μετά το μορατόριουμ

Φ. Στασόπουλος: Κανονικά οι δόσεις της πλειοψηφίας μετά το μορατόριουμ

InBusinessNews  01/12/2020 11:27
Η πλειοψηφία των δανειοληπτών της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται ότι θα είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά τις δόσεις της, καθώς η περίοδος του μορατόριουμ δόσεων εξαντλείται στο τέλος του έτους, όπως ανέφερε ο Φοίβος Στασόπουλος, Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου. 

RELATED ARTICLES


Μιλώντας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εννιαμηνίας του 2020, είπε ότι έχουν ήδη γίνει επαφές με τους περισσότερους πελάτες και εκεί και όπου πρέπει εξετάζονται και εξιδεικευμένες λύσεις, πέραν των τυποποιημένων. Φέρνοντας ως παράδειγμα πελάτες οι οποίοι δεν θα είναι έτοιμοι να πληρώσουν τις δόσεις τους μέχρι τον Μάρτιο σημείωσε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις ώστε τα δάνεια να μην περάσουν στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν ΜΕΔ, τα οποία δεν θα ανέλθουν σε τεράστιο αριθμό, αλλά ούτε και σε μικρό.

Σημειώνεται ότι τα δάνεια της Ελληνικής Τράπεζας που εντάχθηκαν στο μορατόριουμ δόσεων είναι ύψους €2,8 δις.
 
Συμφωνίες για πώληση μικρών κομματιών του δανειακού χαρτοφυλακίου 
Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την πώληση δανείων, ο κ. Στασόπουλος είπε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και πρόσθεσε ότι «οι σημερινές συνθήκες πιθανόν να μην ευνοούν την πώληση δάνειων στον βαθμό που μπορεί να την ευνοούσαν πριν ένα χρόνο».
 
Διαβάστε ακόμα:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το ενδεχόμενο πώλησης δεν παραμένει μία πιθανή επιλογή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι παράλληλα η τράπεζα συνεχίζει «την έντονη οργανική απομόχλευση μέσω ρυθμίσεων με τους πελάτες της και παράλληλα έχουμε και κάποιες συμφωνίες για πώληση μικρών κομματιών του δανειακού μας χαρτοφυλακίου οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη».
 
Παράλληλα, συνέχισε, εξετάζουμε όλες τις άλλες πιθανές επιλογές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην πιο ραγδαία μείωση των οργανικών δανείων πάνω στον ισολογισμό της τράπεζας».
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας