Παραγωγός Jiu Jitsu: Νέα ταινία δράσης στην Κύπρο, o Nicolas θέλει να επιστρέψει

InBusinessNews  01/12/2020 09:52
Παραγωγός Jiu Jitsu: Νέα ταινία δράσης στην Κύπρο, o Nicolas θέλει να επιστρέψει

Παραγωγός Jiu Jitsu: Νέα ταινία δράσης στην Κύπρο, o Nicolas θέλει να επιστρέψει

InBusinessNews  01/12/2020 09:52

Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης ανθρώπων του Χόλυγουντ προκειμένου να αναπτυχθεί η βιομηχανία του κινηματογράφου στο νησί, τόνισε ο παραγωγός ταινιών και παραγωγός της χολυγουντιανής ταινίας Jiu Jitsu που γυρίστηκε στην Κύπρο, Δημήτρης Λογοθέτης.

RELATED ARTICLES

Μιλώντας στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής του «Σίγμα», ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την παραγωγή ταινιών. Έφερε ως παράδειγμα χώρες που με λίγες ταινίες ή σειρές απέφεραν κέρδος, όπως τη Ρουμανία με €200 εκατ. πριν την πανδημία, τη Μάλτα με €75 εκατ. και τη Τσεχία με €250 εκατ.

«Άμα φέρετε 3-5 ταινίες στην Κύπρο, μου φαίνεται ότι θα φέρετε καινούργια λεφτά στη χώρα σας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο top 6 της Αμερικής το Jiu Jitsu 
Αναφερόμενος στην εισπρακτική επιτυχία της ταινίας Jiu Jitsu με τον Nicolas Cage, σημείωσε ότι στην Αμερική που δεν υπάρχουν ανοιχτά θέατρα/κινηματογράφοι αυτή την στιγμή, η πρεμιέρα της ταινίας έγινε τον Νοέμβριο του 2020, με το Jiu Jitsu να μπαίνει κατευθείαν στο top 10 και στη συνέχεια στην έκτη θέση από πλευράς downloads.

 

Νέα ταινία δράσης στην Κύπρο αλά Fast and the Furious
Η ταινία θα βρίσκεται στο box office του Καναδά και στην Αγγλία τον επόμενο μήνα, ενώ η Paramount επιδιώκει το γύρισμα της δεύτερης ταινίας (Jiu Jitsu 2).

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Λογοθέτης, ετοιμάζεται νέα ταινία τον Ιανουάριο, η οποία θα γυριστεί στην Κύπρο. 

Η ταινία "Man of War" του Gary Scott Thompson, ο οποίος έγραψε όλα τα Fast and the Furious, αναμένεται να γυριστεί σε βουνό της Κύπρου και να θυμίζει Καλιφόρνια.

Ο Nicolas Cage θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο
Για την ταινία γίνονται διαπραγματεύσεις με στόχο τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών του βεληνεκούς του Nicolas Cage.

«Ο Nicolas θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο, του άρεσε η ζιβανία και το χαλλούμι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ακόμα ότι συμφέρει οικονομικά στην Κύπρο το γύρισμα μίας ταινίας, σε αντίθεση με την Αμερική, στην οποία το κόστος είναι ιδιαίτερα αυξημένο. «Το Jiu Jitsu στην Κύπρο στοίχισε περίπου €20 εκατ. Οι ταινίες δράσης είναι πολύ δαπανηρές σε Αμερική και Καναδά. Στην Κύπρο είναι πιο εύκολο να γυριστούν και παρόλο που δεν υπάρχουν τα μηχανήματα, όλα αυτά θα έρθουν», σημείωσε ο κ. Λογοθέτης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής στην Κύπρο για 250 άτομα που εργάστηκαν για την ταινία ανήλθε μόλις στα €2 εκατ., λεφτά που, όπως εξήγησε, δεν είναι πολλά για την Αμερική.

«Μπορούσα να κάνω μεγάλες συνέχειες ταινιών δράσης, όπως το Jiu Jitsu 2, που δεν θα μπορούσα να γυρίσω σε άλλη χώρα. Η Κύπρος είναι έτοιμη για τον κινηματογράφο και έχει καλό κλίμα», επεσήμανε καταληκτικά.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας