Καλά νέα για την Τράπεζα Κύπρου

InBusinessNews  04/06/2020 14:27
Καλά νέα για την Τράπεζα Κύπρου

Καλά νέα για την Τράπεζα Κύπρου

InBusinessNews  04/06/2020 14:27

Πλέον,  στην Τράπεζα Κύπρου έχουν τέσσερις ανταποκρίτριες τράπεζες σε δολάριο (JPMorgan, HSBC, Bank of New York Mellon και Citibank). Αποτελεί αντιστροφή κλίματος και μάλιστα ριζική, ενώ πίσω από αυτή την εξέλιξη υπάρχει και η ψήφος εμπιστοσύνης των εποπτικών αρχών του δολαρίου. 

RELATED ARTICLES

 Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι πρότινος, επικρατούσε μεγάλη ανησυχία για την ανταπόκριση σε δολάριο, με προσπάθειες να εντείνονται για να μην μειωθούν περεταίρω οι ανταποκριτές καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μεγάλο ρίσκο για την Κύπρο ευρύτερα. 

Καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, σε συνεργασία και με την Κεντρική Τράπεζα, για να αντιστραφεί το κλίμα δυσπιστίας και η φτωχή φήμη της Κύπρου σε σχέση με την τήρηση κανόνων. 

 Καλά νέα για την Κύπρο

Η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές κεφαλαιοποιεί στην ουσία την απόφαση της να καταργήσει , το 90% των introducers, ενώ πέρσι (2019) είχε - 2,760 τερματισμούς ή παγοποιήσεις πελατών και 1,469 απορρίψεις νέων πελατών για λόγους συμμόρφωσης.  

Αυτές οι αποφάσεις μεταφράστηκαν σε €1.5 δις σε διαφεύγοντα έσοδα και μείωση κερδών κατά €6.8 εκατ.

Αυτές οι κινήσεις σύμφωνα με αρμόδια πηγή βοήθησαν τα αρμόδια τμήματα της Τράπεζας (Treasury) να κτίσουν τις απαιτούμενες σχέσεις, και με την δική τους καλή δουλειά, και να τους οδηγήσουν σε 4 σήμερα ανταποκριτές σε δολάριο. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας