Αυτό είναι το plan B της κυβέρνησης

Την επιδότηση επιτοκίων μέχρι 1,5% και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους για στήριξη επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων περιλαμβάνει το plan B της κυβέρνησης μετά το ναυάγιο με την προώθηση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις.

Κοινωνοί αυτών των προθέσεων έχουν γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι ζήτησαν όπως η επιδότηση του επιτοκίου να φθάσει στο 2% αντί στο 1,5% που είναι η πρόθεση της κυβέρνησης.

Με βάση τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τελικές ανακοινώσεις για τις προθέσεις της θα γίνουν γνωστές εντός της επόμενης εβδομάδας.
Να σημειωθεί πως η επιδότηση του επιτοκίου, είναι συμβατή και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο με βάση οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, απλώς την εξασφάλιση του απαραίτητου κονδυλίου

Της επιδότησης θα μπορούν να επωφεληθούν μόνο όσες επιχειρήσεις κριθούν βιώσιμες από το ξεσκόνισμα που θα κάνουν τα επιτελεία των τραπεζών.

Βιώσιμες θεωρούνται όσες επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι δεν είχαν καθυστερημένες οφειλές πέραν των 30 ημερών μέχρι το τέλος του 2019, που είχαν τακτοποιημένες όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και που έχει πληγεί σημαντικά λόγω της πανδημίας ο κύκλος εργασιών τους.

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο νομοσχέδιο που αποσύρθηκε προέβλεπε και πρόστιμο μέχρι €500 χιλιάδες, σε όσους προχωρούσαν σε απολύσεις μέχρι 6 μήνες μετά την εξασφάλιση δανείου.
 

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ