Απόλυτα επιτυχές roadshow Συνδέσμου Τραπεζών στις ΗΠΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το roadshow αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με αρμόδιες αρχές και εταίρους σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, όπως επίσης και με εκλεγμένους αξιωματούχους, τραπεζικά ιδρύματα παγκόσμιας εμβέλειας και δημοσιογράφους.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και πρώτος Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Χριστάκης Πατσαλίδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της cdb Bank Κώστας Αργυρίδης και ο Διευθυντής Συμμόρφωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Μάριος Σκανδάλης.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο κοστίζει σήμερα η αγορά κατοικίας στην Κύπρο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, αντικείμενο της αποστολής ήταν να ενημερωθούν όλες οι αρχές και οι διάφοροι εταίροι της Κύπρου στις ΗΠΑ αναφορικά με την ενδυνάμωση του πλαισίου πάταξης οικονομικού εγκλήματος που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και συνάμα να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών, που στη βάση της αποτελεσματικότητας τους θέτουν στην ουσία την Κύπρο ως μοντέλο στον τραπεζικό τομέα στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αναγνωρίστηκε σε ορισμένες από τις συναντήσεις που είχε ο Σύνδεσμος Τραπεζών, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των επαφών και πως εισακούστηκαν τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο Σύνδεσμος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επαφές έγιναν με διάφορα τμήματα της Αμερικανικής Κυβέρνησης και Υπουργεία σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών (με όλα τα τμήματα του Υπουργείου Οικονομικών), όπως επίσης και επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη διαφόρων επιτροπών του Κογκρέσου και της Γερουσίας. Επίσηςμ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Γερουσιαστές και την διεύθυνση του Federal Reserve στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: 14 νέα σπίτια από €55,000! (pics)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυπριακή αποστολή έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από το roadshow το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενου roadshow που πραγματοποιήθηκε σε πιο τεχνικό επίπεδο από λειτουργούς συμμόρφωσης, ενώ η εν λόγω αποστολή καταδεικνύει ότι οι αλλαγές που έχουν καταγραφεί στην Κύπρο δεν αποτελούν μόνο αλλαγή πολιτικών και διαδικασιών, αλλά αλλαγή κουλτούρας. Μάλιστα, στο πλαίσιο των επαφών διαγνώστηκε ότι αναθεωρούνται οι εσφαλμένες εντυπώσεις που υπήρχαν για εμπλοκή της Κύπρου σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμα: Επιστρέφει σε χειμερινό πρόγραμμα το Napa Mermaid Hotel & Suites

 

 

Μαθήματα από την Κύπρο
Από τα σημαντικότερα events στα οποία συμμετείχε η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τραπεζών αποτέλεσε η παρουσία σε panel discussion του CSIS (Center for Strategic and International Studies) το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και φημισμένα κέντρα ερευνών και think tank στην Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκεια του event πραγματοποιήθηκε συζήτηση με μέλη του think tank και δημοσιογράφους όπου στην ουσία κατέδειξε την επιτυχία της κυπριακής αποστολής, καθώς η συζήτηση έφερε τον τίτλο «μαθήματα από την Κύπρο και τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου» αναγνωρίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των μέτρων αναδιάρθρωσης που ο κυπριακός τραπεζικός τομέας έχει λάβει αναφορικά με την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε πως η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα για τρίτους.
 
 
 
 
 


 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ